Kara Listede Olana, Kredi Notu Düşük Olana 250 Dolarla Not Yükseltme
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kara Listede Olana, Kredi Notu Düşük Olana 250 Dolarla Not Yükseltme

Karanlık internet her geçen gün daha da yayılıyor. Sistem üzerinden kredi notu yükseltme, instagram çalma, başkasının telefon galerisine ulaşma işlemleri yasa dışı şekilde yapılıyor.

Kredi 13 Eylül 2022 22:37 0
Kara Listede Olana, Kredi Notu Düşük Olana 250 Dolarla Not Yükseltme

Para karşılığı kredi notu düşük olanlara, kara listede olanların kredi notunu yükseltiyorlar.

Türkiye'de illegal ticaret hacminin günlük 50 milyon dolar olduğu açıklanırken bunun karanlık internet, mafya ve terör ör gütlerine hizmet verdiği bildirildi. Türkiye gazetesinden Kaan Zenginli bugün kaleme aldığı yazısında internet ortamının karanlık tarafı olarak da bilinen ve küresel yasa dışı ticaretin büyük bir kısmının döndüğü Dark ve Deep Web'in hızlı şekilde büyüdüğünü aktardı. Türkiye'de buna ilginin her geçen gün arttığı 

Küresel çapta günlük 7 milyar dolarlık ticaret yapılan karanlık internet ağına Türkiye’den de ciddi ilgi var.

Karanlık tarafta dönen ticaretlere baktığımızda krediler üzerinde de ciddi bir kara para trafiği olduğu görülüyor. Bilgisayar korsanları, kredi çekmek isteyenlerin sicillerini düzeltme vaadi veriyor. Söz konusu olaylarda hackerlar, 250 dolar karşılığında kişilerin kredi notlarını yükselteceklerini söylüyor ve bilgisayar sistemlerine girerek bunu gerçekleştiriyor. 

Öte yandan uzaktan bir bilgisayara yasa dışı izinsiz şekilde bağlanarak diğer bilgisayardan bilgileri alma hırsızlığı da 50 dolar karşılığında yapılıyor. Bir kişinin kişisel bilgilerine erişim 50 dolar civarındayken İnstagram hesabını çalmanın karşılığı 100 dolar olarak gösteriliyor. Bir başkasının cep telefonuna erişmek ve fotoğraflarını görmenin bedeli 60 dolar.

Bunların ödemeleri ise kripto paralar ile oluyor. Bu şekilde paranın izi de sürülemiyor. Yasa dışı olan bu faaliyetlerin üzerine giden Türk polisi, internette denetimlerini hızlandırıyor.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç