Kara Listede Olana Bu Yolla Kredi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kara Listede Olana Bu Yolla Kredi

Son dönemlerde oldukça arttı. Kara listede bulunan vatandaşlar, kredi ihtiyacı olduğunda onlara başvuru yapıyor.

Kredi 12 Haz 2022 09:11 0
Kara Listede Olana Bu Yolla Kredi

Sicili bozuk kişilere bu yolla kredi çıkarıyorlar.

Türkiye'de özellikle son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle milyonlarca kişi kredi çekemiyor kredi kartı alamıyor. Daha önce borcunu ödemediği için, taksitlerini geç ödediği için, icralık olduğu için kara liste olarak adlandırılan listeye giren vatandaşlar, bu listeye girdikten sonra bankalardan kredi çekemiyor. Kara listeye de bir girdiniz mi çıkması oldukça zor oluyor. Çıkınca bile tüm bankalar size kredi vermiyor. Kredi kartı kullandırmıyor. 

Kara listede olan ancak zor günler geçirdiği için kreid çekmek isteyen bu vatandaşların başvurduğu yol ya tefeciler oluyor ya da tefeciler gibi çalışan kişiler oluyor. Sosyal medyada ya da yollarda sağda solda asılan ilanlarda görmüşsünüzdür sicili bozuk kişilere kredi çıkarılır diye. 

TEFECİLER ÇOK PARA ALIYOR

Acil paraya ihtiyacı olan kişiler soluğu ilk olarak tefecilerde alıyor. Ancak yüksek enflasyon tefecilerin de faizini arttırdı ve hem yasa dışı olması hem de geri ödemesi odlukça yüksek olması nedeniyle vatandaşlar bu yolu seçmiyor.

TAM DA BU NOKTADA BU KİŞİLER DEVREYE GİRİYOR

Tefecilere gitmeyen vatandaşların tam da bu noktada bu kişiler karşısına çıkıyor. Hiç çalışmayan, kara listede olan ve geliri olmayanlara kredi vaad eden bu kişiler, çeşitli yollarla size kredi çıkarmaya çalışıyor. Size kredi çıkarmayı başaran bu kişiler , çektikleri kredinin yüzde 25'lik kısmını sizden istiyor. Kreid çıkaramayacağını anlayınca da sizden para talep edip krediyi o şekilde çıkarabileceklerini söylüyorlar. 

NASIL KREDİ ÇIKARIYORLAR

Bu kişilerin çalışma yöntemleri ortaya çıktı. Bu kişiler, banka müdürleri ile anlaşıyor ve belirli limitlere kadar geliri olmayan, kara listede olan kişilere kredi çıkarıyor. Siciliniz bozuk olsa bile banka müdürlerin in takdir yetkisine göre belli bir limite kadar kredi alabiliyorsunuz. 

50 BİN LİRANIN 12 BİN 500 LİRASI ONLARA

Diyelim ki 50 bin lira krediye başvuracaksınız. Bu kişi sizin tüm evraklarınızı alarak banka müdürüne veriyor ve bu şekilde yapılan başvuru sonrası 50 bin lira alıyorsunuz. Ancak bu paranın 12 bin 500 lirasını bu kişilere veriyorsunuz. Bu para ise komisyoncu ve banka müdürü arasında bölüştürülüyor. 

DİĞER YOL İSE...

Diğer yol ise yine aynı ama biaz farklı. Önce sizi arayarak siciliniz bozuk ama size kreid çıkarırız diyorlar.  Daha sonra da sizden bir raporlama ücreti istiyorlar. Daha sonra kredi için başvuru yapıyorlar eğer kredi çıkarsa raporlama ücreti ve krediden pay alıyorlar. Ama kredi çıkmazsa verdiğiniz raporlama ücreti yanıyor. Raporlama ücretleri de kredinin büyüklüğüne göre 100 liradan başlayıp 1000 liraya kadar çıkabiliyor. 

Son dönemlerde bu şekilde başvuru yapan ve dolandırılan kişi sayısının oldukça yüksek olduğu öğrenildi. Emniyet ekipleri tarafından art arda yapılan operasyonlarla bu kişilere cezalar kesiliyor.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç