Kara Listede Olan, Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olanlara İyi Haber Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kara Listede Olan, Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olanlara İyi Haber Geldi

Kredi ve kredi kartı borçlularını , kara listede olanları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Açıklamada torba yasaya eklenen maddeye yer verildi.

Son Dakika 8 Ekim 2022 08:44 0
Kara Listede Olan, Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olanlara İyi Haber Geldi

Kredi ve kredi kartı borcu olanlara müjdeli haber geldi: Sicil affı açıklaması geldi.

10 milyondan fazla vatandaşı ilgilendiren torba kanun yasa teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Meclise sunulan söz konusu yasa teklifi ile milyonlarca vatandaşın sorunları çözülecek. Çözülecek sorunların başında elektrik ve doğalgaz desteğine vergi muafiyetlerinin , öğrencilerin KYK borç faizlerinin ve icra takibindeki borçlar ile maske cezalarının silinmesi meselesi var.

Söz konusu düzenlemeye önümüzdeki hafta Türkiye Büyük Millet Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlanacak. 100 maddeden oluşan söz konusu teklif ile birlikte 1 milyon 392 bin öğrenim kredisi alan ve 26 bin katkı kredisi alan gençlerin borçlarının faizleri silinecek , gençlerden sadece ana para alınacak. Konu ile ilgili mecliste bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Öğrenim kredisi alan öğrencilerin, borçlarını iki yıl sonra başlamak üzere kredi aldığı kadar sürede, aldıkları miktar tutarında ve aylık dönemler halinde ödemelerine imkân tanınacak" ifadelerini kullandı.

KYK kredisi alan ve ödeme dönemi henüz gelmeyen vatandaşlardan bugüne kadar enflasyon rakamlarına endekslenerek tahsil edilen borçlarda bu çarpan kalkacak ve bundan sonraki sürçete öğrenciler, kredi borçlarını mezun olduktan 2 yıl sonrasına kadar faiz ödemeyecekler. İki yıl sonra ise senede yüzde 10'u geçmemek seviyede faiz uygulaması olacak.

SOKAĞA ÇIKMA VE MASKE CEZALARI SİLİNİYOR

Pandemi döneminde vatandaşlara kesilen maske ile sokağa çıkma cezaları da söz konusu düzeneleme kapsamında silinecek.

KARA LİSTEDEN ÇIKIYORLAR

Söz konusu torba yasa teklifi iel birlikte kredi ve kredi  kartı borcu olan kişilerin, karşılıksız çek ve senet gibi konular yüzünden kara listeye giren kişilerin , geciken kısmı 1 Temmuz 2023 tarihine kadar olan ödemeleri şartıyla kara listeden çıkarılmasını içeren düzenleme olacak.

Düzenleme ile icralık olan ve varlık yönetim şirketlerine devrolan 2 bin liranın altındaki kredi, kredi kartı borçları da silinecek.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç