Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Astsubay Alımı Tarihi Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Astsubay Alımı Tarihi Belli Oldu

Son dakika haberi: Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı 2022 yılı astsubay alımı için tarih belli oldu.

Haberler 28 Mayıs 2022 19:46 17
Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Astsubay Alımı Tarihi Belli Oldu

2022'de astsubay alımı yapılacak: İşte başvuru tarihi.

2022 yılı içinde  orduya subay ve astsubay alımı yapılacağı açıklandı. Farklı branşlara yapılacak astsubay alımı için başvuru tarihi açıklandı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine yapılacak astsubay alımında tarih öğrenildi. 

2021 YILI ALIMI TAMAMLANDI

Geçen gün Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 2021 yılında yayımlanan ve seçim aşamaları yapılan astsubay alımının sonuçlarının belli olduğu ve kazanan adayların kayıt yaptırması gerektiğine yer verildi. 

MEZUNİYET VE KPSS

TSK'ya yapılan astsubay alımı lisans ve ön lisans mezunlarından yapılan alımda KPSS şartı ise 60 olacak. Birçok aday, lise mezunu adaylar arasından alım yapılmasını istiyor. Sizce lise mezunlarından alım olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

DİĞER ŞARTLAR

- Türk vatandaşı olmak.

- Hakkında yedek astsubay olamaz kararı bulunmamak.

- Askeri okullar ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı okullardan herhangi bir sebeple çıkmamış veya çıkarılmamış olmak, diğer okullardan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmamış olmak ve ortaöğretim kurumlarında örgün öğretim dışına çıkartma cezası almamış olmak.

- Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında muvazzaf/sözleşmeli subay veya astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş veya bunların adayı olarak daha önce istihdam edilmemiş olmak.

- Sözleşmeli er/erbaş veya bunların adayı iken sözleşmesi idarece feshedilmemiş olmak

- Devlet memurluğundan veya kamu görevinden herhangi bir nedenle çıkarılmamış olmak.

- Taksirli suçlar hariç olmak üzere, genel veya özel af kanunları kapsamına girmiş, zamanaşımına uğramış, hapis cezası seçenek yaptırımlarına çevrilmiş, ertelenmiş veya hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkartılmış olsa bile herhangi bir suçtan hükümlü bulunmamak veya hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak.

- Cezaları ertelenmiş, seçenek yaptırımlardan birisine çevrilmiş, genel ya da özel af kanunları kapsamına girmiş, zamanaşımına uğramış veya haklarında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi; Devletin egemenlik alametlerine ve organlarının saygınlığına karşı suçlar, Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk suçu, kamu güvenine karşı işlenen suçlar, genel ahlaka karşı işlenen suçlar ile yağma, zimmet, irtikap, rüşvet, iftira, hırsızlık, dolandırıcılık, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, güveni kötüye kullanma, yalan tanıklık, yalan yere yemin, suç uydurma, banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, fuhuş, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, uyuşturucu ve/veya uyarıcı madde imal ve ticareti, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak, gayri tabii mukarenette bulunma, hileli iflas, kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırma suçlarından dolayı hakkında hapis cezasına ve/veya adli para cezasına hükmedilmemiş olmak veya bu suçlar nedeniyle hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma ya da kovuşturma devam etmiyor olmak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak

YENİ ALIM İÇİN TARİH BELLİ OLDU

Sonuçların belli olmasının ardından 2022 yılı astsubay alımı için ilk bilgi geldi. Finans7.com olarak edindiğimiz bilgilere göre TSK bünyesine astsubay alımının Kasım ayında geleceği ve başvuruların Kasım ayının son günlerinde başlayıp Aralık ayına kadar alınacağı öğrenildi. 

Kasım ayında başvuruların alınıp Aralık ayında sona ermesi sonrası Ocak 2023 'te sonuçların açıklanması ve seçim aşamaların başlaması bekleniyor. BAŞVURU EKRANI AÇILDIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (17)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yaş şartı nedir peki
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sadece erkek mi acaba
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Liseliler ne alaka biz universiteliler is bulamiyorken
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yaş sınırı nedir
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sadece erkek dimi