Kandilli, Olası Marmara Depreminin Büyüklüğünü Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kandilli, Olası Marmara Depreminin Büyüklüğünü Açıkladı

Kandilli Başkanı Prof. Dr. Haluk Özener yaptığı son dakika açıklamasında Marmara'da beklenen depremin büyüklüğünü açıkladı.

Son Dakika 17 Ağu 2022 18:20 0
Kandilli, Olası Marmara Depreminin Büyüklüğünü Açıkladı

Depremin 23'üncü yıldönümünde korkutan açıklama: Deprem 7.2 büyüklüğünde olacak.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener yaptığı son dakika açıklamasında , son günlerde gündemde çokça konuşpulan olası Marmara Depremine değindi ve depremin büyüklüğünün kaç olarak beklendiğini kamuoyuna duyurdu.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem ve Tsunami İzleme-Değerlendirme Merkezi'nde düzenlenen toplantıda basın mensuplarına açıklamada bulunan Özener, Marmara ile  ilgili tehlikenin devam ettiğini söyleyerek, "Marmara'da bir enerji birikiyor. Bunu hep söylüyoruz. Yıllar geçtikçe biriken enerji miktarı da artıyor dolayısıyla enerji birikiyor. Biz biriken enerji miktarını biliyoruz,  şu an bir deprem olursa bunun büyüklüğünün yaklaşık 7.0-7.2 olabileceğini biliyoruz ama ne zaman olacağını söyleyemiyoruz." ifadelerini kullandı. 

Tüm tarihi yapıların izlendiğini, Ayasofya Camii, Fatih Camii, Süleymaniye Camii, asma köprüler, Topkapı sarayı gibi yerlerin izlendiğini söyleyerek açıklamasını sürdüren Özener, "Kandilli olarak üstümüze düşen görevleri yapmaya çalıştığımız söyleyebilirim. Uzun yıllardır enstitümüzün Ayasofya Camii'nde yürüttüğü bir çalışma var. O çalışma hala devam ediyor. Bununla ilgili bütün raporları Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ilettik. Ayasofya Camii'ye çevrildikten sonra da özel bir çalışma başlatıldı. Biz anlıyoruz ki orada daha detaylı bir çalışma başlayacak. Oradaki sensörlerin de artması ile ilgili olan çalışma da büyük olasılıkla gerçekleşecek." dedi.

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ

Özener açıklamasında depremin büyüklüğünün 7 ile 7.2 seviyesinde beklendiğini söyledi.

Olası bu büyüklükte depremin simülasyonu aşağıdaki videoda.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç