Kamuya Memur Alımında Mükerrer Atama Sorunu Çözülmeli
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kamuya Memur Alımında Mükerrer Atama Sorunu Çözülmeli

Kamu personeli olmak isteyen adaylar, mükerrer atamalara tepki gösterdi ve bu konunun çözüme kavuşturulmasını istedi.

Kamu 20 Haz 2022 19:42 0
Kamuya Memur Alımında Mükerrer Atama Sorunu Çözülmeli

Mükerrer atamalara bir çözüm bulunmalıdır.

Kamu kurum ve kuruluşlarına sene içinde her dönem personel alımı yapılmaktadır. Açıktan atamalar ve merkezi atamalar ile kamu kurumlarına her sene 50 bindne fazla memur, personel , işçi, asker ve polis ile jandarma ve daha birçok personel alımı yapılmaktadır.

Birçok kurum ayrı ilanlar ile personel alımı yapıyor. Aynı anda yayınlanan personel alımlarında adaylar, birden fazla ilana başvuru yapıyor. Birden fazla ilana başvuru yapan adaylar , birinde kazandığı zaman diğerlerine gitmiyor. Bu da hem adaylar hem de kamu kurumları tarafından mağduriyetlere neden oluyor. 

Bu konuda CİMER'e başvuru yapacak ve düzenleme bekleyecek adaylar , mağduriyetlerinin çözülmesini istiyor. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda adayların seslerini duyurmaya çalıştık.

Adaylar , mağduriyetlerini şu şekilde dile getirdi:

"Her kurumun ayrı ayrı alıma çıkması ve bu alımların çakışmasından dolayı bir kişi birden fazla yere başvuru yapıp birden fazla yere atanmış oluyor bu durumda hem kurumlar hem de kişiler mağduriyet yaşamaktadır. Kamu hizmetlerinin aksamaması ve kişilerin mağduriyet yaşamaması için alımların tek elden yapılmasını talep ediyoruz.Örneğin; merkezi atamalarda asil ve yedek sıralaması olmadığı için aynı anda açıktan alım yapan kurumada atanan kişi kadro yakmış oluyor ve kurum memur eksiği için bir sonraki atama dönemini bekliyor.Bizlerde yüksek puanlarla hak kaybına uğruyoruz.Bunun önüne geçecek düzenlemelerin yapılmasını ve mağduriyetlerin giderilmesini talep ediyoruz."

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç