Kamuya İş Yapan Müteahhitlere Fiyat Farkı Kararnamesi, Kuyumlara Yazar Kasa Limiti Müjdesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kamuya İş Yapan Müteahhitlere Fiyat Farkı Kararnamesi, Kuyumlara Yazar Kasa Limiti Müjdesi

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'den kamuda iş yapan müteahhitler ile kuyumlara iyi haber geldi.

Emlak 4 Nisan 2022 18:33 0
Kamuya İş Yapan Müteahhitlere Fiyat Farkı Kararnamesi, Kuyumlara Yazar Kasa Limiti Müjdesi

Devlete iş yapan müteahhitlere iyi haber geldi.


Geçtiğimiz gün devlete iş yapan müteahhitler birer açıklama yapmış ve bulundukları zor durumu dile getirmişti. Her gün bir şirketin iflas ettiğini söyleyen, zamların ciddi derecede sorun oluşturduğunu söyleyen müteahhitler, ihaleye girilen fiyatın ardından art arda zamlar geldiği ve şirketlerin ciddi oranda zararlar ettiğini bildirdi. Hükümetten bu konuda bir müjde beklediklerini söyleyen müteahhitlere iyi haberi bugün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati verdi. Bakan Nebati yaptığı son dakika açıklamasında kamuya yol, köprü, bina yapan müteahhitler için fiyat farkı kararnamesi hazırlığı içinde olduklarını söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ev sahipliğinde düzenlenen 'Bursa İş Dünyası Buluşması' toplantısına katılan ve burada açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, burada yaptığı konuşmasında piyasalara güven mesajı verdi. Konuşması sonrası basına kapalı toplantıya geçen Bakan Nebati, daha sonra soru cevap kısmına geçti ve burada merak edilen soruları , talepleri dinleyip cevap verdi. Soru cevap kısmında iş dünyasının sorunlarını dinleyen ve talepleri toplayan Bakan Nebati, BTSO'nun taleplerini de aldı.

Bu talepler arasında en dikkat çekeni kamuya iş yapan müteahhitler konusu oldu. Maliyet artışlarının ardından yeni bir fiyat farkı kararnamesi için çalışma başlattıklarını söyleyen Bakan Nebati, bu konuda müjdenin kısa süre içinde verileceğini söyledi. Devlete iş yapan müteahhitlere dinamik fiyat farkı ve tasfiye hakkı verilmesi için bir çalışma başlattıklarını söyleyen, ilgili düzenlemenin kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

KUYUM SEKTÖRÜNDE LİMİT YÜKSELİYOR

Kuyum sektöründe yazar kasaların limitlerinin yükseltilmesi talebini dinleyen Bakan Nebati, bu konuda olumlu cevap verdi.

"SİZ ÜRETECEKSİNİZ"

Bakan Nebati açıklamasında sektör yetkililerine güven mesajı verdi ve "Siz üreteceksiniz, biz size hizmet edeceğiz. Önünüzü kapatan her türlü engelin de savaşçısı da biz olacağız. Hiç merak etmeyin. Biz iş dünyası temsilcilerimizin yanındayız" ifadeleri ile sanayicilerin üretmesini istedi. Devlet olarak hizmetlerinin devam edeceğini, her türlü engelin de savaşçısının devlet olacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin kamuya iş yapan müteahhitler, sanayiciler ve kuyum için yaptığı açıklamalar olumlu karşılandı.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç