Kamuda tasarrufa en çok dikkat eden isim oldu: Kim bu Bakan?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kamuda tasarrufa en çok dikkat eden isim oldu: Kim bu Bakan?

Kamuda tasarruf tedbirleri hızlı başladı. Bazı bakanlar işi baştan sıkı tutmaya başlarken bir bakanın bakanlıkta elektrikleri bile kontrol ettiği öğrenildi.

Siyaset 28 Mayıs 2024 0
Kamuda tasarrufa en çok dikkat eden isim oldu: Kim bu Bakan?

Kim bu bakan?

Enflasyon hala yüksek seyrediyor. Enflasyonun aşağıya çekilmesi için kamuda da tedbirler alındı.

Kamuda tasarruf tedbirleri açıklandı. Açıklanan tedbirler yürürlüğe girdi ve kamuda kemer sıkma dönemi başladı. 3 yıllık tasarruf programında adımlar atılmaya başlanırken bir son dakika haberi geldi.

Makam araçlarından kamu kurumlarının giderlerine, yeni bina alımının yasaklanmasından para götürecek her türlü etkinliğin iptal edilmesine, memur alımlarının kısıtlanmasına kadar birçok tasarruf tedbiri alındı. Mecliste de vekiller damacana sudan arıtıcı suya geçiş yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen hafta yapılan kabine toplantısında her bakanın oturacağı masaya bilgi notu bıraktı. Bakan bu notta tasarruf tedbirleri hakkında bir defa daha bilgi verip deste kisterken bakanlara Ankara ve İstanbul'da ihtiyaç duyulması durumunda kullanabilecekleri iki konferans salonunun adını da verdi.

BAZI BAKANLAR ÇOK CİDDİ

Gelen son dakika bilgilerine göre bazı bakanların tasarrufa sert başladığı öğrenildi. Hassasiyet göstere bakanlar tasarruf tedbirlerini uygulamaya alırken isim verilmeden bir bakanın Ankara'daki bakanlık binasının elektriklinin açık olup olmadığını kontrol ettiği öğrenildi.

Hande Fırat bugün kaleme aldığı yazısında söz konusu bakan ile ilgili, "Yaz aylarına girerken Türkiye’ye gelecek para açısından çok önem taşıyan bakanlığın başındaki isim" dedi.

Bu açıklamaya göre baktığımızda Kültür ve Turizm Bakanı'nın tasarrufta dikkatli davrandığı görülüyor.

Söz konusu isim sosyal medyada günün en çok konuşulanları arasında yer aldı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç