Kamuda tasarruf: Çalışma şekli ve mesailer değişiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kamuda tasarruf: Çalışma şekli ve mesailer değişiyor

Son dakika haberi: Kamuda yeni çalışma formülü açıklandı. Mesailerde düzenleme yapılacak ve 6 formül masada olacak.

Çalışma Hayatı 15 Mayıs 2024 0
Kamuda tasarruf: Çalışma şekli ve mesailer değişiyor

Kamuda yeni çalışma formülü: Mesailer değişiyor.

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında çalışma düzeninde de değişiklik yapılacak. Yapılacak değişiklik için 6 formülün masada olduğunu söyleyen Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, önemli ifadeler kullandı.

“Geçtiğimiz günlerde kamuda tasarruf paketi açıklandı. Bu paket kapsamında hükümet bazı önlemler açıkladı" diyerek açıklama yapan Bayram, öncelikle kamuda birden fazla maaş alanların maaşlarının kesileceğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Kamuda birden fazla maaşa bir sınırlama getirileceği açıklandı. Bu noktada eğer bir kişi gerçekten devlet memuru olarak kendini yetiştirdiyse, bu kişi birden fazla yerde yönetim kurulu üyesi olabilir. Fahiş bir maaş alınıyorsa buna üst sınır getirilecek. O üst sınırı aşan kısım doğrudan devlete gelir olarak kaydedilecektir"

KAMUDA YENİ KURUM KURULACAK MI?

Tasarruf tedbirleri kapsamında yeni kurum açılmasına da değinen Bayram, "Kamuda yeni kurum kurulmasının önlenmesi durumu söz konusu değil. Eğer gerekiyorsa yeni kurumlar kurulabilir. Mükerrer yapılanmalar ve bürokrasinin ortadan kaldırılmasıyla birlikte bunun hem tasarrufa hem verimliliğe etkisi olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

ÖZEL SEKTÖRDE UYGULANIYOR

Bayram Cuma günleri yaşanan ciddi azalmaya değinerek, "Özellikle İstanbul’da cuma günleri trafikte ciddi bir azalma söz konusu. Bu zaten özel sektörde uygulanıyor. Bu bütün bakanlıklarda uygulanabilir. Özellikle internet tabanlı uygulamalar kullanan bakanlıklarda uygulanabilir. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda müfettiş ve gelir uzmanlarının internet tabanlı uygulamalar kullandığını biliyoruz. Bu gibi yapılacak işlerin belli olduğu kamu kurumlarında esnek çalışma modelleri getirilebilir. Bu sayede hem verimlilik artar hem de çalışanın motivasyonu artabilir" dedi.

6 MODEL MASADA

"Büyükşehirlerde kişiler kendilerine ve ailelerine yeterli zaman ayıramıyor. Özellikle yolun çok uzun sürdüğü büyükşehirlerde kişilerin uzaktan çalışma modeline geçmesi verimliliği artıracaktır" diyen Bayram, 6 formülün masada olduğunu söyleyerek şunları söyledi:

"Hazırlanan taslağa birden fazla çalışma modeli üzerinde duruluyor. Bu modellerden esnek çalışma, değişken zamanlı çalışma, uzaktan çalışma ve hibrit çalışma modelleri söz konusu. Ya bir günün tatil edilmesi ya da uzaktan çalışma yöntemi ile esnek çalışma modeli mümkün. Bunun kamuda başlaması daha etkin olacaktır diye düşünüyorum"

Esnek çalışma

Uzaktan çalışma

Hibrit çalışma

Değişken zamanlı çalışma

Haftada 1 gün tatil olması

Uzaktan esnek çalışma.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç