Kamu toplu iş sözleşmeleri çerçeve anlaşma protokolü tam metni yayınlandı 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kamu toplu iş sözleşmeleri çerçeve anlaşma protokolü tam metni yayınlandı 2023

2023 yılı kamu toplu iş sözleşmeleri çerçeve anlaşma protokolünün tam metni yayınlandı. İşte yayınlanan toplu sözleşme görüşmeleri.

Çalışma Hayatı 10 Mayıs 2023 16:12 1
Kamu toplu iş sözleşmeleri çerçeve anlaşma protokolü tam metni yayınlandı 2023

2023 yılı kamu toplu iş sözleşmeleri çerçeve anlaşma protokolü tam metni yayınlandı.

Türk İş Konfederasyonu tarafından yapılan açıklamada 2023 yıolı kamu toplu iş sözleşmeleri çerçeve anlaşma protokolüne yer verildi. Söz konusu açıklamaya baktığımızda kimlerin zamdan faydalanacağı, kimlerin toplu sözleşme kapsamında olacağı görülürken günlük ücretin 500 liraya çıkarıldığına, taban ücretin 15 bin lira olduğuna yer verildi.

ERDOĞAN: YÜZDE 45 ZAM VE 15 BİN TABAN ÜCRET

Dün düzenlenen törenden sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan konu iel ilgili şu ifadeleri kullandı: "Bu toplu iş sözleşmesi çerçevesiyle refah payı dahil, ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz. İş primi ödemesi bulunmayan işçilerimize yüzde 4 ile yüzde 6 arasında prim ödemesi uygulamasını da bu sözleşmeyle getiriyoruz. Ayrıca, gazi, terör mağduru ve şehit yakını işçilerimizin çıplak ücretlerine yüzde 10’luk ilave yapıyoruz. Fazla çalışma ücretlerinde ise yüzde 70’lik artışa gidiyoruz. Gece çalışanların ücretlerinin de yüzde 8 zamlı ödenmesini öngörüyoruz. Giyim ve yemek yardımlarının rakamlarını güncelleyerek, ücret zammı oranında artırıyoruz. Ek ödeme, sosyal yardım ödemesi, hizmet zammı, tediye dışı ikramiye gün sayısı gibi başlıklarda da artışlar yapıyoruz. Toplu sözleşmenin işçilerimize ve kurumlarımıza hayırlı olmasını diliyorum"

Kadın erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Anklara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
bizimde hakkim8zilmaliydi toplu sözleşmede ayni işi yapiyoruz ama herşeyden yoksun burakildik bizimde insanca yaşama hakkim8zvardi ama neyazikki müjde gelmedi yada gelecek bekliyoruz typ süreklilik