Kamu personellerinin vekil adaylığı için seçim istifası süreci başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kamu personellerinin vekil adaylığı için seçim istifası süreci başladı

Son dakika haberi: Memurlar için seçim istifa süreci başladı. Peki memurlar ne zaman istifa edecek?

Seçim 10 Mart 2023 21:42 0
Kamu personellerinin vekil adaylığı için seçim istifası süreci başladı

Memurlar için istifa süreci başladı.

Kamu personellerinin de seçim süreçleri başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün seçim tarihini açıklamasından sonra YSK'dan açıklama geldi ve seçim süreci başlatıldı. Açıklanan seçim takvimine baktığımızda 14 Mayıs tarihinde seçimlerin yapılacağı görüldü. Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem Milletvekilliği seçimlerinin yapılacağı bildirilirken YSK Başkanı YSK Başkanı Ahmet Yener konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Cumhurbaşkanımızın seçimlerin yenilenmesi kararı üzerine 14 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği seçimlerinin yapılma tarihi olarak belirlenmiştir" ifadelerini kullandı.

Seçimlerin 2. tura kalması durumunda seçimler 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak ve 2. turda seçimlere son nokta konacak. İlk turda bir aday yüzde 50'yi geçmezse ikinci tura seçimlerin kalacağını bildiren Yener, "Türk milletine, Türk demokrasisine, siyasi partilerimize hayırlı olsun. Çalışmalara devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

MEMURLAR İÇİN İSTİFA SÜRECİ BAŞLADI

Bilindiği üzere Milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu personellerinin istifa etmesi gerekiyor. İstifa süreci ile ilgili açıklama yapan Yener, "2023 seçim tarihinde yapılacak olan süreç bugün başlamış olup 16 Mart Perşembe günü mesai bitiminde sona erecektir. Aday olmak için istifa etmek isteyen kamu görevlilerine hayırlı olsun." dedi.

İstifanın verilmesinden sonra kamu görevlileri, memur sayılmayacak ve milletvekili aday adaylığına başvuru yapabilecek. Kamu görevlilerinin seçilmemesi durumunda ise görevine geri dönecekler.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç