Kamu personellerine seçim müjdesi: Büyük illerde yaşayan memurlara kira yardımı ve lojman
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kamu personellerine seçim müjdesi: Büyük illerde yaşayan memurlara kira yardımı ve lojman

Büyük illerde yaşayan kamu personellerine lojman ve kira yardımı gündeme geldi. Konu ile ilgili AK Parti'den son dakika açıklaması geldi.

Kamu 28 Nisan 2023 09:51 4
Kamu personellerine seçim müjdesi: Büyük illerde yaşayan memurlara kira yardımı ve lojman

Büyükşehirlerde görev yapan memurlara kira yardımı ve lojman müjdesi.

Son dönemlerin en büyük sorunlarının başında geçim sıkıntısı ve alım gücünün düşmesi konuları var.Enflasyoun rekor seviyelere çıkması ile birlikte zam gelmeyen şey kalmadı. En yüksek v en can sıkan zamlar ise kiralara geldi. İstanbul'da ortalama ev kiraları 13 bin lirayı, diğer illerin çoğunda ise asgari ücret düzeyinde olurke vatandaşlar geçim derdine düşmüş durumda  Geçim derdinde ise ilk düşünülen konu kira. Uygun fiyatlı bir evde kirada oturmak isteyen vatandaşlar, kirayı az vererek birikim yapmak ve kendi evinin sahibi olmak istiyor.

MEMURLAR BÜYÜKŞEHİRLERDEN KAÇIYOR

İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara gibi illerde ciddi seviyelere yükselen kiralar nedeniyle kamu personelleri, küçük şehirlere giderek yüksek kira derdindne kurtulmak istiyor. Memurlara en çok ihtiyaç ise büyük illerde var. Bu nedenle harekete geçen hükümet, büyükşehirlerde çalışmakta olan kamu personeli için yeni bir düzenlemeyi hayata geçirecek.

SEÇİM MÜJDESİ

AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan maddede "İstanbul başta olmak üzere bölgesel geçim endekslerini dikkate alınarak kamu çalışanlarının sosyoekonomik koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapacağız" ifadelerine yter verilmişti. Bu vaade göre  büyük illerde yaşayan memurlara kira yardımı yapılması, lojmanlar yapılması ve bu yolla kamu personellerinin barınma sorununun çözülmesi planlanıyor.

Konu ile ilgili bir açıklama geldi. AK Parti kurmayları Sabah Gazetesi'nden Zübeyde Yalçın'a yaptığı açıklamada konu ile ilgil, "Büyükşehirlerde kiralar başta olmak üzere maliyetler yükseldi. Örneğin 15 bin lira maaşla küçük bir ilde geçinebilirken, tayini çıkıyor İstanbul'a. Gitmeme gibi bir lüksü yok. Böyle olunca da yaşam şartları ile maliyetler arasında dengesizlik ortaya çıkıyor. Seçim sonrası bu dengesizlik ortadan kaldırılacak" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamaya göre kamu personellerine kira yardımı ve lojman imkanının seçimden sonra gündeme alınacağı görülüyor. Sizce memurlara kira yardımı ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerinizi yazarak kadın erkek diğer vatandaşlarla bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz. Kira yardımından haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
En az kiranin yarısında yardımcı olunmali çok hayat büyükşehirlerde 3 çocukla ve kira ile hiç kolay olmuyor
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Bursaya bı bakın bı
Ziyaretçi 12 Ay Önce
kiralanacak ev fiyatların durdurun millet rahhat nefesalsın ev sahipleri lojmanve kirayardımını duyunca hemen kira fiyatlarını yülseltiyor
Ziyaretçi 12 Ay Önce
9000 tl olmalı 11 bin 400 alıyorum endüşük memur maaşı bursa istanbul ankara antalya izmir gibi büyüş şehirlerde saten kiralar 10 bin tl den başlıyor geçinmek çok zorlaştı borçlu yaşıyoruz ölsek kimse hakkını helal etmez bana borçlu gitti diyip