Kamu personel alımı kısıtlamasında bu kurumlar kapsam dışı olacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kamu personel alımı kısıtlamasında bu kurumlar kapsam dışı olacak

Kamuya personel alımı kısıtlamasında bazı kurumların kapsam dışında olacağı öğrenildi. İşte gelen son dakika açıklaması.

Kamu 15 Mayıs 2024 1
Kamu personel alımı kısıtlamasında bu kurumlar kapsam dışı olacak

Kamuya personel alımında bu kurumlar kapsam dışı olabilir.

Kamuya yapılacak personel alımları kısıtlandı. Tasarruf tedbirleri kapsamında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sadece emekli olacak personel sayısı kadar kamu personeli alımı yapacaklarını söyledi.

Konu ile ilgili son dakika bilgileri geldi ve hangi bakanlıkların bu kapsam dışında olacağına dair değerlendirmeye yer verildi.

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram yaptığı son dakika açıklamasında kamuya personel alımında bazı kurumların kapsam dışı kalacağını söyledi. Bayram yaptığı son dakika açıklamasında ilk aşamada emekli olacak personel kadar yeni personel alınacağı noktasında adım atıldığını söyleyerek, "Ben bunun tüm kamu birimlerinde uygulanacağını düşünmüyorum. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı gibi kritik bakanlıklarda bu dikkate alınmayacaktır. Öğretmen ataması noktasında, fahiş fiyatla mücadele kapsamında, kayıt dışılıkla mücadele kapsamında artan bir iş yükü var.

Burada öğretmen atamalarında Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın vergi müfettişi alımlarının, Ticaret Bakanlığı’ndaki denetim elemanı ve müfettiş alımlarının azalmayacağını düşünmüyorum. Diğer kamu kurumlarında emekli olan kadar bir personel alımı olabilir" dedi.

Bunun yanı sıra Sağlık Bakanlığı'nın da kapsam dışı olması, yeni açılacak hastaneler nedeniyle personel alımlarının artırılması bekleniyor.

Sizce hangi kurumların personel kısıtlaması dışında kalması bekleniyor. Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

MEMUR ALIMI İLANLARI

Kamuya yapılacak personel alımlarından haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
patates araştırma enstitüsü eleman alımları olmuştu onlar ne olacak