Kamu mühendislerini ilgilendiren son dakika haberi: İşte kanun teklifi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kamu mühendislerini ilgilendiren son dakika haberi: İşte kanun teklifi

Kamu mühendislerini ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Açıklamada kanun teklifinin geldiğine yer verildi.

Kamu mühendislerini ilgilendiren son dakika haberi: İşte kanun teklifi

Kamu mühendislerine iyi haber: Kanun teklifi meclise geldi.

Kamu mühendislerini ilgilendiren son dakika açıklaması MHP'den geldi. Cumhur ittifakı ortağı MHP'den yapılan açıklamada kamu mühendislerinin sorunlarının çözülmesi, maaş zammının gelmesi için kanun teklifi hazırlandığı ve bunun meclise sunulduğuna yer verildi.

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir yaptığı son dakika açıklamasında kamu mühendislerinin yaşadığı hak kayıplarının önüne geçilmesi, maaşları ile emeklilik şartlarının iyileştirilmesi için düzenlemenin meclise geldiğini söyledi. Özdemir yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kamu’da çalışan mühendislerimizin yaşadıkları hak kayıplarının önüne geçebilmek amacıyla, maaş ve emeklilik şartlarının iyileştirilmesi ile ilgili kanun teklifimizi TBMM’ye sunduk. Milliyetçi Hareket Partisi olarak konunun takipçisi olacağımıza dair mühendislerimize verdiğimiz sözümüzü yerine getirdik. İnşallah kanunlaşarak yürürlüğe girmesi için de çalışmalarımızı sürdüreceğiz"

Söz konusu teklifin gerekçesine baktığımızda şu ifadelere yer verildiği görülüyor:

Mühendis ve mimarlar; üniversitelerin en az 4 yıllık eğitim veren, mühendislik ve mimarlık fakültelerinden mezun odluktan sonra KPSS sınavı puanlarına göre kurumların yaptığı mülakatlar veya özel yarışma sınavlarında başarılı olarak kamu kurumlarına atanmaktadır. Gerek üniversite sınavı gerekse de KPSS sıralamalarında yüksek puan almak suretiyle kamu kurum ve kuruluşlarına atanan nitelikli meslek gruplarıdır.

Mühendisler kamuda genel olarak 657 sayılı DMK'nun 4/a maddesine göre kadrolu veya 4/b maddesine göre sözleşmeli ve 399 sayılı KHK uyarınca sözleşmeli olarak istihdam edilmektedir. Bunların dışında sayısal anlamda çok fazla olmamakla beraber farklı ad ve statüde çalışanlar da bulunmaktadır.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Düzenleme meclise geldi. Meclise gelecek düzenleme komisyonda oylanacak ve kabul olması durumunda önce komisyonda, sonra genel kurulda görüşülecek. Süreçten haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
Kamuda çalışan mühendisler çok mağdur işçiden daha az ücretle çalışıyorlar. Adalet sağlanmalıdır.
Ziyaretçi 7 Ay Önce
kamu mühendisleri mağdur durumda