Kamu işçilerinin toplu sözleşmesi için hazırlıklar erken başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kamu işçilerinin toplu sözleşmesi için hazırlıklar erken başladı

Kamu işçilerinin toplu sözleşmeleri hakkında son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada Hak İş protokol çalışmalarına başladı.

Çalışma Hayatı 17 Ocak 2023 08:46 0
Kamu işçilerinin toplu sözleşmesi için hazırlıklar erken başladı

Kamu işçilerinin toplu sözleşmesi hakkında son dakika açıklaması.

Kamu işçileri için toplu sözleşme görüşmeleri önümüzdeki aylarda başlayacak. Maaş zammı ve hakların yeniden belirleneceği toplu sözleşme görüşmelerine kısa süre kala sendikalar harekete geçti. Son dakika haberi Hak İş Sendikası'ndan geldi.

Gelen bilgilere göre Hak İş Konfederasyonu, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolüne ilişkin çalışma başlattığını duyurdu. Ağustos 2021 'de imzalanan ve 31 Aralık 2022 tarihinde sona eren toplu sözleşme sonrası 2023 ve 2024 yıllarını kapsayacak toplu sözleşmede çalışmaların hızlı başladığına yer verildi. Protokol çalışmalarının başlaması ile birlikte Hak İş , çalışmaları kapsamlı şekilde yürüteceğini söyledi.

Hak İş tarafından yapılan açıklamada çalışmaların kapsamlı şekilde sürdürüldüğü belirtilirken Hak İş Konfederasyonu adına süreci yönetmek ve yürütmek amacıyla Hak İş Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu oluşturulduğuna dikkatleri çekti. 

Çalışmaların sürdüğü ve protokol ile ilgili detayların önümüzdeki günlerde netleşeceği ve kamuoyu ile paylaşılacağına yer verildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç