Kamu işçilerinin maaş zammı talepleri açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kamu işçilerinin maaş zammı talepleri açıklandı

700 binden fazla kamu işçisi için 2023 2024 maaş zammı teklifleri belli oldu. İşte teklifler ve süreç.

Çalışma Hayatı 17 Mart 2023 10:29 2
Kamu işçilerinin maaş zammı talepleri açıklandı

Kamu işçilerinin maaş zamları için teklifler belli oldu.

Kamuda çalışan işçiler için toplu sözleşme görüşmeler devam ediyor. Devam eden görüşmeler kapsamında ilk teklifler belli oldu. Sendikalar, zam taleplerini Çalışma Bakanlığı'na sunmuştu.

700 binden fazla işçinin haklarını, maaş zamlarını belirleyecek Kamu Toplu İş Sözleşmesinde Türk İş ile Hak İş Konfederasyonları zam taleplerini açıkladı. Söz konusu protokole göre sendikalar ilk 6 ay için yüzde 45 maaş zammı talep ederken buna ek olarak yüzde 15'lik seyyanen zam talebi de var.

Türk İş ve Hak İş tarafından hazırlanan ve bakanlığa sunulan teklifin bakanlık tarafından değerlendirileceği öğrenildi. 2023 2024 yılı kamu toplu iş sözleşmeleri çerçeve protokolünün Çalışma Bakanlığı ve TÜHİS'e ulaştığı ve pr

Söz konusu taslak teklife göre ilk 6 aydan sonra maaşlara ilk 6 aylık dönemde yüzde 45, diğer 6 ayda ise işçilerin aldıkları brüt çıplak ücretlerine yüzde 5 fazlası oranında zam yapılması talep edildi.

İlave tediye ödemelerine de bu çerçeve protokolde yer verildi. Buna göre ikramiye gün sayısı 60 günden az olan işletmelerde ikramiye günleri 60 güne tamamlanması ve TİS kapsamındaki işçilere sosyal yardım olarak 20923 yılında her ay 2 bin 500 lira, 2024 yılı için ise her ay 3 bin 500 lira verilmesi istendi.

Türk İş ve Hak İş tarafından verilen bu teklifler Çalışma Bakanlığı tarafından değerlendirilecek.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Edinilen bilgilere göre deprem nedeniyle görüşmeleri ertelenen toplu iş sözleşmesinin kısa sürede çözüme kavuşması için talimat geldiği öğrenildi. Bu nedenle görüşmelerin kısa sürede sona ermesi bekleniyor. TİS zammı belli olduğunda haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara
Kaynak: https://www.milligazete.com.tr/haber/14292587/hak-is-ve-turk-isten-ilk-6-ay-icin-15-refah-payi-45-zam-talebi

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
nasıl kültür ve turizm bakanlığı na iş başvurusu yapabilirim
Ziyaretçi 13 Ay Önce
nasıl kültür ve turizm bakanlığı na iş başvurusu yapabilirim