Kamu işçilerinin ilave tediye ödeme tarihleri belli oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kamu işçilerinin ilave tediye ödeme tarihleri belli oldu

Son dakika: Kamu işçilerinin ilave tediye ödeme tarihleri belli oldu. İşte Resmi Gazete'de yayınlanan karar.

Kamu 8 Haz 2024 09:30 0
Kamu işçilerinin ilave tediye ödeme tarihleri belli oldu

İşçilerin ilave tediye ödeme tarihleri belli oldu.

Kamu işçilerinin ilave tediye ödeme tarihleri hakkında son dakika açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'nin 8 Haziran tarihli sayısında yayınlanan kararda şu ifadelere yer verildi:

6772 sayılı kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere, anılan kanunun 3 üncü maddesine göre 2024 yılında verilecek ilave tediyenin birinci yarısının 14/6/2024, diğer yarısının 13/12/2024 tarihinde ödenmesine, mezkur kanunun 3 üncü ve 4 üncü maddeleri gereğince karar verilmiştir.

İLAVE TEDİYE NE DEMEK?

İlave tediye, kamuda çalışan kadrolu işçilere yılda 4 defa ödenen ikramiyedir. 2024 yılı ilk 2 ödemesi şimdiye kadar yapıldı. Şimdi ise kalan 2 taksit ödemesi tarihleri belli oldu. Tediye, bir diğer deyişle ikramiye demektir.

KİMLERE VERİLİYOR?

İlave tediye ödemesi kamuda çalışan kadrolu işçilere veriliyor. 2024 yılında şimdiye kadar 2 defa aldıysanız haftaya Cuma 3. taksidi alacaksınız.

ÇALIŞMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada bakanlık, ödemeye ilişkin detayları şu şekilde aktardı:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararına göre devlet ve bağlı kurumlarda çalışan işçilerimizin ilave tediye ödemelerinin ikinci yarısının ödeme tarihleri belli oldu. 

İlk ödeme Kurban Bayramı öncesinde 14.06.2024 tarihinde, 

İkinci ödeme 13.12.2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kamuda çalışan işçilerimiz için hayırlı olsun.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç