Kamu işçilerine ek maaş zammı için AK Parti'den ilk açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kamu işçilerine ek maaş zammı için AK Parti'den ilk açıklama

AK Partili Nihat Zeybekçi'den kamu işçilerine maaş zammı ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Çalışma Hayatı 18 Ocak 2024 1
Kamu işçilerine ek maaş zammı için AK Parti'den ilk açıklama

Kamu işçilerine ek zam gelecek mi? AK Parti'den açıklama.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekçi bir açıklamada bulundu. Ntv canlı yayınına katılan ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zeybekçi'ye kamu işçilerinin ek maaş zammı talebi soruldu. Türk İş'in bir teklif hazırladığı ve bunu Çalışma Bakanlığı'na sunduğu hatırlatıld ıve işçilere ek bir maaş zammının gündemde olup olmadığı soruldu.

Zeybekçi soruya şu şekilde yanıt verdi:

"Bazı rakamları, bilgileri kamuoyunun topyekun bilmesi lazım. Kamuoyunun bilmesinin şöyle bir önemi var. 3 ana güç var.

1: Devlet
2: Hukuk
3: Millet

Milletin içinde sendikalar, sivil toplum kuruluşları da var.

Bunlarının üçü de iç içedir. Bunlar birbirini yanlış yapan şeyden men etmesi lazım. Şimdi buraya geldiğimizde şunu bilelim. Türkiye'deki kamu çalışanları sayısını, diğer OECD ülkeleri arasındaki oranımızı bilmemiz lazım. Diğer taraftan bütçe giderleri içinde kamu personel harcamaları yüzdesinin diğer OECD üyesi ülkeler ile hangi oranda ona bakmamız lazım. Bunlara baktıktan sonra milletin karşısına çıkmak lazım. Çünkü bugün verdik veriyoruz, vereceğiz dememek lazım. Türk İş'in açıkladığı 2024 ve 2025 yıllarında kamu çalışanlarının kamülatif olarak yüzde 150'ler o civarda bir rakamdan söz etti. Tamam da bunu nerden görüyorsun, kimden görüyorsun? Hangi dengeler yerinden oynuyor? Bunları kamunun çok iyi bilmesi lazım. 

Kamu vicdanın sağlıklı ve doğru kararlar vermesi lazım. İlk konuşulduğunda kamu çalışanlarına yüzde 150 verildi. Çok pozitif bir laf değil mi! Ama bunun detaylarını bilmeden o pozitif lafı alıp mahşeri vicdanın alması karara varması gerekir. Verilir mi verilmez mi? Piyasayı serbest bırakmak lazım. Piyasanın kendisinin karar vermesi lazım"

BU AÇIKLAMA NE ANLAMA GELİYOR?

Özetlemek gerekirse, şimdilik böyle bir gündem yok. Ancak piyasa şartlarına göre bir karar verilebilir. Önümüzdeki günlerde piyasa şartlarına göre bu konuda bir karar verilebilir. Sizce ek zam gelmeli mi? Ne kadarlık bir ek zam gelmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Karardan bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 6 Ay Önce
yazıklar olsun. koyu bir AKP ve kamu işçisi olarak üzülerek söylemem gerekiyor ki, sandığa gitmeyeceğim. yol parası, yemek parası maaşımdan çıkınca asgari ücrete tabii oluyorum. oysa ki bu işe girdiğim de asgari ücret ile aramda en az 2 kat fark vardı.