Kamu İhale Kanununa köklü değişiklikler geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kamu İhale Kanununa köklü değişiklikler geliyor

Son dakika haberi: Kamu İhale Kanununda köklü bir düzenleme geleceği açıklandı. İşte düzenleme bilgileri.

Emlak 15 Mayıs 2024 0
Kamu İhale Kanununa köklü değişiklikler geliyor

Son dakika: Kamu İhale Kanunu değişiyor.

Kamuda tasarrufta yeni adım atılıyor. Vergifler, vergi istisnaları gözden geçirilecek. Bunun yanı sıra KİT reformuna imza atılacak ve üst yönetimlerde yeni yapılandırmaya gidilecek. Bunun yanı sıra Kamu İhale Kanununda köklü bir değişiklik yapılacak.

Açıklanan kamuda tasarruf paketinden sonra bir açıklama geldi ve yeni tasarruf tedbirlerinin de hayata geçeceğine yer verildi. Hayata geçecek düzenlemelerin ayrıntıları şu şekilde:

VERGİLER, İSTİSNALAR

Türk Vergi Mevzuatında bulunan istisnalar gözden geçirildi. Bu kapsamda hangi istisnaların sağlıkçı şekilde çalıştığı, hangilerinin avantaj sağladığı, hangilerinin avantaj sağlamadığı araştırılacak. İlk bakılacak durum ise KDV istisnasının vatandaşa yansıyıp yansımadığı olacak. KDV istisnası gelen kalemlerden vatandaşa değil patronlara fayda sağlayan kalemler istisnadan çıkarılacak.

Kayıt dışı ekonomi ile kararlı mücadele devam edecek. Düzenleme kapsamında Vergi Denetim Kurulu, MASAK, Gelir İdaresi tarafından yapılan denetimler artırılacak ve personel sayısı artırıldı. Müfettişler sahada görev yapıyor.

KİT REFORMU

KİT'lerin faaliyetleri, yaptığı işler denetlenecek. Bazı yeni adımlar atılacak ve KİT'lerin üst yönetim ile yönetim kurulu üyeliklerinde yeniden yapılandırma olacak. Performansa dayalı ölçüm olacak ve bu şekilde verim artırılacak.

KJAMU İHALE KANUNU DEĞİŞİYOR

Kamu İhale Yasasında da değişiklik yapılacak. Düzenleme ile uluslararası norm ve standatlara uyumlu şekilde güncellemeler yapılacak. 25 ayrı başlıkta ihale kanunu dışında tutulan istisnalar azaltılacak. Yapılacak düzenlemeler ile kamunun zarara uğratılmasının önüne geçilecek.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç