Kamu Bankalarından 2 Milyon TL Konut Kredisi! Geri Ödemesi Ne Kadar?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kamu Bankalarından 2 Milyon TL Konut Kredisi! Geri Ödemesi Ne Kadar?

Kredi kullanarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, kamu bankalarındaki kredi durumlarını araştırmaya devam ediyor! İşte 2 milyon TL'nin geri ödemesi ve detaylar...

Kredi 9 Haz 2024 0
Kamu Bankalarından 2 Milyon TL Konut Kredisi! Geri Ödemesi Ne Kadar?

Ev sahibi olma hayali kuranların bu hayallerini gerçekleştirmek istemeleri durumunda son dönemlerde bazı güçlüklerle karşılaşıyorlar. Ev fiyatlarının yüksekliği ile karşılaşanlar bir de konut kredisi maliyetlerine dair sorun yaşıyorlar. Bütçeleri ile konut kredisi maliyetlerini denkleştirebilenler ise hayallerini süsleyen evleri satın alabiliyorlar. Bu hayallerin gerçekleşebilmesi için ise çok yüklü maliyetlerin göze alınması gerekiyor.

KAMU BANKALARI ARAŞTIRILIYOR

Konut kredisinde çok uzun yıllardır kamu bankalarının fark yaratan bir özelliği bulunuyor. İnsanlar bir süre öncesine kadar ucuz konut kredisine kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank üzerinden ulaşabiliyorlardır. Ancak yaşanan ekonomik gelişmelerden dolayı bu bankalar ucuz konut kredisi imkanını kestiler. Buna karşın halen daha ev satın alırken konut finansmanı desteği arayanlar için kamu bankaları önemli bir seçenek olarak görülüyor.

KONUT KREDİSİ MALİYETLERİ SON DURUM!

Konut kredisi çekecekler için maliyetlerin çok büyük bir önemi bulunuyor. Bu maliyetler sürekli değişebiliyor. Bundan dolayı banka banka maliyet hesaplamaları sürekli olarak araştırılıyor. Bu araştırma neticesinde konut kredisi çekilecek bankaya karar veriliyor. Kamu bankalarının konut kredisi maliyetleri ortalama seviyede bulunurken bazı özel bankalar kamu bankalarının çok üzerinde faizlerle konut kredisi veriyorlar.

10 YIL VADE YAPILIYOR!

Konut kredisi çekmek isteyenler 10 yıl vade ile bu kredileri çekebiliyorlar. Bankalar 120 ay vadeyi konut kredisinde aşamıyorlar. Daha düşük vadelerde konut kredisi kullanmak ise taksit tutarlarını artıracağı için pek de tercih edilmiyorlar. Bundan dolayı konut kredisinde 120 ay vadeli maliyet hesaplamaları araştırılıyor.

ZİRAAT BANKASI 2 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

konut-kredisi-3.jpg

Ziraat Bankası müşteriler 120 ay vadeli 2 Milyon TL konut kredisi çektiklerinde aylık 86.358 TL taksit ile karşılaşıyorlar.

HALKBANK 2 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

konut-kredisi-2.jpg

Halkbank tarafından yapılan açıklamaya göre 1220 ay vadeli 2 Milyon TL konut kredisi 84.412 TL taksitle çekilebiliyor.

VAKIFBANK 2 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

konut-kredisi-1.jpg

Vakıfbank 120 ay vadeli 2 Milyon TL konut kredisi çekilmesi durumunda müşterilerin ödeyecekleri aylık taksit tutarını 76.683 TL olarak açıkladı.

Tüm kredi kampanyalarından anında haberdar olmak için ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç