Kamu Bankalarından 1.5 Milyon TL Konut Kredisi! Geri Ödemesi Ne Kadar?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kamu Bankalarından 1.5 Milyon TL Konut Kredisi! Geri Ödemesi Ne Kadar?

Kamu bankalarından kredi kullanarak ev almak isteyen vatandaşlar geri ödeme ve taksit tutarlarını merak ediyor! İşte 1.5 milyon TL kredinin aylık taksit ve geri ödeme tutarları...

Kredi 3 Mart 2024 0
Kamu Bankalarından 1.5 Milyon TL Konut Kredisi! Geri Ödemesi Ne Kadar?

Ev satın almak için son dönemlerde en büyük ihtiyaç konut kredisi oluyor. Yükselen fiyatlardan dolayı insanlar bir anda konut satın alacak parayı bir anda ortaya koyamıyorlar. Birikimlerini bir araya toplayanlar eksik kalan tutarları ise konut kredileri ile temin ediyorlar. Bu şekilde konut kredisi çekecek olanlar için en kritik olan ise bu kredilerin hangi mali şartlarla kullanıldığı oluyor.

Ev Satış İşlemleri Kaç Gün Sürer? | Hepsiemlak | Emlak Yaşam

KAMU BANKALARI GÜVEN KAYBETMEDİ

Türkiye'de uzun yıllar boyunca kamu bankaları konut sektörünü açık bir şekilde destekledi. Bu destek ucuz konut kredileri ile verildi. Ev sahibi olmak isteyenler kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'a başvuru yaptılar ve uygun faizli konut kredisi çekip ev aldılar. Bu bir gelenek haline dönüşürken şu anda devam etmese dahi insanlar konut kredisi çekecekleri zaman akıllarına ilk gelen bankalar kamu bankaları oluyor. Bundan dolayı Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın konut kredisi kampanyaları en çok araştırılan konut kredisi ürünleri olmaya devam ediyorlar.

10 YIL VADELİ KULLANILIYOR!

Konut kredisi çekmek için bankalar müşterilere bazı kuralları uygulamak zorundalar. Bu kuralların başında da azami vade süresi geliyor. BDDK talimatı gereği konut kredileri en fazla 120 ay vadeli olabiliyor. Konut kredisini 10 yıl vadeli olarak çekenler taksit ödeme periyotlarına göre aydan aya ödeme yaparak bu kredi borcundan kurtulabiliyorlar.

Konut satış adedi 9 ayda 1,2 milyona yaklaştı

ZİRAAT BANKASI 1,5 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET TABLOSU

Ziraat Bankası'nın konut kredisi faizi aylık yüzde 3,89 olarak açıklandı. Müşteriler 120 ay vadeli 1,5 Milyon TL konut kredisi çekmeleri halinde aylık 58.954 TL tutarında kredi taksiti ödüyorlar. Bu kredinin toplam maliyeti ise 7 Milyon TL'yi buluyor.

VAKIFBANK 1,5 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET TABLOSU

Vakıfbank müşterileri aylık yüzde 3,79 oranında faiz ile konut kredisi çekebiliyorlar. 120 ay vadeli 1,5 Milyon TL konut kredisinin aylık taksiti bu bankada 57.512 TL oluyor. Bu kredinin toplam maliyeti ise 6,9 Milyon TL olarak açıklandı.

konut-kredisi.jpg

HALKBANK 1,5 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET TABLOSU

Halkbank müşterileri aylık yüzde 3,79 oranında faiz ile konut kredisi kullanabiliyorlar. 120 ay vadeli 1,5 Milyon TL konut kredisinin aylık taksiti bu bankada 57.512 TL oluyor. Bu kredi için toplam 6,9 Milyon TL toplam maliyet çıkıyor.

Tüm kredi kampanyalarından anında haberdar olmak için ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç