Kahveci'den Sanayicilere Sert Tepki: 'Zamanında Mıy Mıy Ettiniz...'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kahveci'den Sanayicilere Sert Tepki: 'Zamanında Mıy Mıy Ettiniz...'

Karar Yazarı İbrahim Kahveci bugün kaleme aldığı yazısında dikkat çeken ifadeler kullandı. Kahveci açıklamasında sanayicilere tepki gösterdi.

Ekonomi 1 Ağu 2022 15:10 0
Kahveci'den Sanayicilere Sert Tepki: 'Zamanında Mıy Mıy Ettiniz...'

Karar yazarından sanayicilere sert tepki.

Karar Gazetesi Ekonomi Yazarı İbrahim KAhveci bir son dakika açıklamasında bulundu. Bugünkü  köşesinde önemli açıklamalarda bulunna Kahveci, geçen gün yapılan ve büyük gündem olan İSO toplantısına değindi. Toplantıda Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile İSO Başkanı Erdal Bahçıvan arasında yaşanan tartışmaya atıfta bulunan Kahveci, sanayicilere sert tepki gösterdi.

Zamanında alınan kararlar karşısında sanayicilerin sergilediği tavra tepki gösteren Kahveci, "Zamanında 'mıy mıy mıy' edeceğinize konuşsaydınız bütün bunlar başımıza gelir miydi? Her absürt karara dahi 'çok yaşa' dediğinizde sonucun bu olacağını bilmiyor muydunuz?" sorusu ile tepkisini dile getirdi.

Merkez Bankası'nın bu sene enflasyon hedefini 3 kat arttırdığını söyleyen Kahveci, "Başkan Kavcıoğlu karşınıza geldi ve son altı ayda bu yılın enflasyon hedefini ocak ayında yüzde 23,2 nisan ayında 42,8 ve temmuz ayında da 60,4 olarak açıkladı. Bir Merkez Bankası’nın enflasyon hedefini altı ayda üç kat artırdığı yerde hangi sanayici önünü görebilir ve iş yapabilir?" dedi.

Kahveci tepkisini şu şekilde sürdürdü: "Aslında tam da bunu hakkettiniz... Zamanında alkışladığınız saçma sapan kararlar ve politikalar geldi sizi de vurmaya başladı. Elbette sizi vurmaya başladı ama asıl çalışanları vuruyor. Bu ülkede işçi ücretleri köle ücretine dönüştü. Bundan daha ucuz ne olabilir?İnsan ve insanlık denen şeyler bitti. Aynı gemideyiz ama sadece mevkilerimiz farklı. Gemi batınca herkes batıyor. Zamanında üst güverteden sesler çıksaydı bu gemi bu kadar yara almazdı; belki de batma noktasına gelmezdi."

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç