Kadroya Geçen Taşeron İşçilerin Tayin ve Maaşı İçin Dikkat Çeken Adım
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kadroya Geçen Taşeron İşçilerin Tayin ve Maaşı İçin Dikkat Çeken Adım

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kadroya geçen işçilerin maaş ve tayin ile diğer sorunları için önemli bir çağrı geldi.

Siyaset 9 Nisan 2022 09:07 20
Kadroya Geçen Taşeron İşçilerin Tayin ve Maaşı İçin Dikkat Çeken Adım

İYİ Parti Milletvekili İbrahim Halil Oral'dan bir son dakika açıklaması geldi. Oral TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada KHK ile kadroya geçen işçiler için önemli bir çağrıda bulundu.


Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin son oturumunda torba yasa görüşüldü. Hazine mallarının yüzde 20 indirimle satılmasını , muhtar maaşlarına zam yapılmasını, evim şirketi mağdurlarının mağduriyetlerinin giderilmesi gibi konuların çözüme kavuşturulduğu torba yasada taşeron işçi iken kadroya geçen işçiler için bir düzenleme gelmedi. İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, bu görüşmeler sırasında söz aldı ve kadroya geçen taşeron işçilerin durumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu ve bir de çağrı yaptı.


PEKÇOK KESİM MAĞDUR EDİLDİ

Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi meselesi hakkında açıklama yapan Oral, kadroya geçiş sonrasında birçok mağduriyet yaşandığını söyledi ve "Saygıdeğer milletvekilleri, taşerona kadro diye çıktığınız yolda pek çok kesimi mağdur ettiniz. 696 sayılı KHK’yle sürekli işçi kadrosuna alınan kardeşlerimizin pek çok mağduriyetleri vardır. Özellikle KHK’yle işçilerin özlük hakları düzenlenemediği için kurum içi yer değiştirme ve tayin işlemleri yapılamaz hâle geldi. Aile birliği bozulmakta, evlenme niyetinde olan insanlar evlenmekten de vazgeçmektedirler. Bu ekonomik şartlarda başka şehirde iş bulmak ne kadar zordur, bunu biliyor musunuz?" ifadelerini kullandı.


GELİN ÖZLÜK HAKLARINI DÜZELTELİM

Kamuda taşeron işçi olarak çalışırken kadroya geçen işçilerin yaşadığı sorunları dile getiren Oral, hükümete çağrıda bulundu ve bu sorunların çözülmesi için her türlü desteği vereceklerini söyledi. "Bu konuda iktidara çağrıda bulunuyorum: Gelin, KHK'yle özlük haklarına yönelik bir düzenleme yapalım. Siz getirin, biz destekleyelim." diyen İYİ Partili İbrahim Halil Oral, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: "Kanunda; aynı işi yapan ama farklı unvanlarda, farklı statülerde, farklı maaş seviyelerinde olan personelin eşitlenmesi için de kapsamlı bir çalışmayı hep birlikte yapalım. Ayrıca, kadrodan yararlanmayan işçilerimizi de aynı kapsama alalım. Bu mübarek ramazan günlerinde umutla Gazi Meclisimizi takip eden işçi kardeşlerimize bir bayram hediyesi sunalım."


Tayin ve maaş dışında yaşadığınız sorunları aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

İŞÇİLERE ÖZLÜK HAKLARI DÜZENLEMESİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI TIKLAYIN İNDİRİN


Yorumlar (20)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tahin istiyoruz yoksa boşanma derece sıne geldık yeter artık bızdr insaniz insan ayrımcılığana dur diyelim geçiçi hakkımız var olduğu halde 1 yıllık evliyim başka şehirde elimdn uzaktayım
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tayin yadabecayiş istiyorum. Erü hastanelerinde temizlikteyim. Bizi çakılı elaman diye her işte çalıştırıyorlar.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ünüversite mezunları statü degişikligi istiyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zorunlu emeklilik kaldırılmalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Helal olsun sana malifetlik böyle olur işte iki kelimeyle çok gönüle dokunmuş