Kadroya geçen sözleşmeli öğretmenlere tayin hakkı hemen verilmeli
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kadroya geçen sözleşmeli öğretmenlere tayin hakkı hemen verilmeli

Kadroya geçen sözleşmeli öğretmenlerin tayin hakkı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Açıklama detayları Finans7.com'da.

Eğitim 9 Mart 2023 18:38 0
Kadroya geçen sözleşmeli öğretmenlere tayin hakkı hemen verilmeli

Kadroya geçecek sözleşmeli öğretmenlere tayin hakkı hemen verilmeli. +1 beklenmemeli.

Sözleşmeli kamu personelleri için son dakika açıklaması geldi. MEB tarafından yapılan açıklamada sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçişi için sürecin başladığına yer verildi. Sürecin başlaması ile birlikte sözleşmeli öğretmenler başvurularıı yapmaya başladı.

Kadroya geçiş sürecinin başlaması ile birlikte en merak edilen konu tayin meselesi oldu. Kadroya geçen öğretmenlerden 4 seneyi tamamlayamayanlar tayin isteyemiyor. Konu iel ilgili bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan bir açıklama yaptı. Geylan yaptığı açıklamada kadroya geçen öğretmenlerin süre şartı aranmadan tayin istemesi gerektiğini söyleyerek, "SÖZLEŞMELİ öğretmenlerin KADROYA geçiş süreci 28 Nisan’da gerçekleşiyor. Bu tarih itibariyle öğretmenlerimiz kadrolu diğer meslektaşları gibi SÜRE ŞARTI aranmaksızın MAZERET tayin haklarını kullanmalıdır. @tcmeb hakkaniyet ilkesi gereği, bu konuda ivedi düzenleme yapmalıdır" ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç