Kadrolu öğretmenlere mülakat geliyor: Geçemeyen genel idare hizmetlerine geçecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kadrolu öğretmenlere mülakat geliyor: Geçemeyen genel idare hizmetlerine geçecek

Yeni Öğretmenlik düzenlemesine göre kadrolu öğretmenler de mülakata alınacak. İşte gelen son dakika açıklaması.

Eğitim 6 Haz 2024 0
Kadrolu öğretmenlere mülakat geliyor: Geçemeyen genel idare hizmetlerine geçecek

Öğretmenlere yeni yaptırım geliyor. Kadrolu öğretmenlere mülakat nasıl olacak? Genel İdare Hizmetleri nedir?

Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesinde bir madde dikkatleri çekti. Gelen açıklamada kadrolu öğretmenlerin de mülakata alınacağı görüldü.

Yapılacak yeni düzenlemeye göre kadroya geçen öğretmenlerin de yeterlilik aşamasına alınacağı bildirildi.

Bu düzenlemeye göre yapılacak incelemelerde yetersiz olduğu tespit edilen öğretmenlerin geri hizmete alınacağı bildirildi. Meclise yakın zamanda gelecek ÖMK düzenlemesinde şu ifadelere yer verildi:

"Bakanlık müfettişi veya eğitim müfettişi tarafından haklarında yapılan denetim ve inceleme sonucunda öğretmenlik mesleği yeterlikleri çerçevesinde görevini yerine getirmede yetersizliği tespit edilen kadrolu öğretmenler, akademi tarafından eğitime alınır. Bunlar, düzenlenen eğitimin tamamlanmasını takip eden eğitim öğretim dönemi içerisinde ilk denetimde görev almayan bakanlık veya eğitim müfettişlerince yeniden değerlendirmeye alınır. İkinci değerlendirme sonucunda da yetersizliği tespit edilenler, genel idare hizmetleri sınıfında durumlarına uygun kadrolara atanır"

NASIL OLACAK?

Yeni düzenleme ile birlikte kadrolu öğretmenler müfettişler tarafından mülakata alınacak. Mülakatı aşamayan öğretmenler önce Milli Eğitim Akademisi'ne alınacak. Burada eğitim süreci sonrası yeniden mülakat yapılacak. Yetersiz olduğu tespit edilenler öğretmenlikten alınıp geri hizmete alınacak.

Taslakta yer alan madde sonrası eğitimciler ikiye bölündü. Bazı öğretmenler bunun iyi bir uygulama olduğunu belirtirken bazı öğretmenler de bunun hukuksuz olduğunu söyledi. Sizce bu uygulama doğru mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

GENEL İDARE HİZMETLERİ NEDİR?

Genel İdare Hizmetlerine alınacak öğretmenler veri depolama, işleme, analiz etme ve hazırlama gibi çalışmalarda memur gibi çalışacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç