Kadro gelmeyen belediye şirket işçilerine bir kötü haber de maaş zammında
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kadro gelmeyen belediye şirket işçilerine bir kötü haber de maaş zammında

Belediye şirketi işçilerine maaş zammında son dakika açıklaması geldi. Zam kararlarının, diğer işçilerle farklı alınması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a başvuru yapıldı.

Çalışma Hayatı 20 Ağu 2023 09:52 1
Kadro gelmeyen belediye şirket işçilerine bir kötü haber de maaş zammında

Kadro alamayan belediye şirket işçilerine bir de maaş şoku geldi.

Son dakika açıklaması Hak İş'ten geldi. Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan yaptığı son dakika açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bu konuda şikayetin yapıldığı ve çözüm için sendikanın harekete geçtiği öğrenildi.

Bilindiği üzere geçen Mayıs ayında hükümet ile Türk İş ve Hak İş arasında 2023 yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolüne imzalar atıldı.

İmzalanan bu protokol ile birlikte en düşük işçi maaşı 15 bin liraya çıkarıldı. Daha sonra ilk sene için yüzde 45+15'lik zam yapılması, ikinci sene için ise yüzde 10+10'luk zam verilmesi kararlaştırıldı.

Bu zam kamu işçilerini oldukça sevindirirken sendikalar bu sözleşmenin belediyelerde çalışan işçiler için de geçerli olmasını istiyordu. Belediye işçileri için anlaşma sağlanmayan sözleşmeler Yüksek Hakem Kurulu'na taşınıyor.

YHK ise kamu kesiminin teklifini dikkate alarak buna yakın bir zamma karar veriyordu. Fakat YHK kararından geri adım attı. Artık anlaşmazlıklarda kamu çerçeve protokolü esas alınmıyor. YHK'nın yeni dönemde imzaladığı sözleşmeleri de feshetme kararı aldığı bildirilirken Hak İş, bu konuda düzenleme yapılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir yazı gönderdi.

Adıyaman Belediyesi Yörem Mühendislik ile yapılan protokol töreninde açıklamalarda bulunan Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, belediyelerde yaşanan sorunlara değinerek, “Bazı belediye başkanlarımız taleplerimizi karşılamıyor, ücretlerimiz yetersiz kaldı, zor durumdayız. Kamu çerçeve protokolünün bir an evvel belediyelere de uygulanması gerekiyor. Biz ülkemizin zor günlerini grev yaparak daha da zorlaştırmak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Sizce belediye işçilerine ne kadar zam yapılmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Aynı işi yapan yan yana çalışan hatta daha çok emek verenler yarı maaş alıyor eşitlenmesi gerekiyor enflasyona ezildi maaşlar ilave ücretler düşüldüğünde yemek yol gibi asgari ücretin altında kalıyor yazık