Kadir Şeker Hakkında Son Dakika Gelişmesi (Tutuklanacak mı, Olay Nedir?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kadir Şeker Hakkında Son Dakika Gelişmesi (Tutuklanacak mı, Olay Nedir?)

Kadir Şeker hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada dosyanın Yargıtay'a gittiği öğrenildi.

Son Dakika 6 Eylül 2022 22:11 0
Kadir Şeker Hakkında Son Dakika Gelişmesi (Tutuklanacak mı, Olay Nedir?)

Kadir Şeker davasında flaş gelişme: Yeniden tutuklanabilir.

5 Şubat 2020 tarihinde Konya Selçuklu'da Yeni İstanbul Caddesi üzerinde, Piri Reis Parkı'ndan geçen Kadir ŞEker, burada Ayşe Dırla isimli kadına şiddet uygulayan Özgür Durana müdahale etmek istedi. İkili arasındak avga çıktı ve bu sırada Kadir Şeker, yanındaki meyve bıçağıyla Duran'ı bıçakladı ve ölümüne neden oldu. 

Polisler tarafından gözaltına alınan Kadir Şeker tutukalnarak cezaevine gönderildi. Dava sürecinde mahkeme, Kadir Şeker'e haksız tahrik altında kasten adam öldürme cezasından 15 yıl hapis cezası verdi. Bu ceza daha sonra indirimle 12 yıl 6 aya çekildi. Karara itiraz edildi ve İstinafa gitti. İstinaf ise kararı inceledi ve onayladı. Bu karara da itiraz edildi ve dava Yargıtay'a gitti. 

Bu süreçte kamuoyunda ciddi bir tepki oluştu. Kadir Şeker'in şiddet gören kadına müdahale sonrası başına gelen talihsiz olay nedeniyle tutuklu kalması istenmiyordu Burada devreye Yargıtay girdi ve dosyayı bozarak Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. 5 Temmuz 2022 Salı günü dosya mahkemede yeniden görüldü ve ceza 10 yıl 10 aya düşürüldü. Ceza düşürüldü ama tahliye çıkmadı. 

Kadir Şeker'in avukatları ve Konya Cumhuriyet Başsavcılığı duruma itiraz etti ve üst mahkeme olan Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi itirazı görüşerek Kadir Şeker'in adli kontrol şartı ile salınmasına karar verdi.

ÖZGÜR DURAN'IN AİLESİ İTİRAZ ETTİ

Tahliye kararına Özgür Duran'ın ailesi itiraz etti ve tekrar tutuklanmasını istedi. Bu başvuru Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Karar sonrası aile, Kadir Şeker'e verilen cezanın az olduğunu söyledi ve yeniden tutuklanması için Yargıtay'a müracaat etti.

Edinilen bilgilere göre dosya yeniden Yargıtay'a geldi. Hapis cezasının Yargıtay'da onaylanması sonrası yaklaşık 2,5 yıl tutuklu kalan ve 10 yıl 10 ay ceza alan Kadir Şeker, yeniden cezaevine girebilir. Yargıtay'ın kararı yeniden bozması durumunda yargılama tekrarlanabilir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç