Kadir Gecesi Paylaşımı Sonrası Pegasus Kararını Verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kadir Gecesi Paylaşımı Sonrası Pegasus Kararını Verdi

Pegasus, Kadir Gecesi'nde skandal bir paylaşım yapan çalışanları hakkında kararını açıkladı. Öte yandan işçilere sahip çıkanlar da oldu.

Son Dakika 29 Nisan 2022 12:57 6
Kadir Gecesi Paylaşımı Sonrası Pegasus Kararını Verdi

Pegasus o işçileri için kararını verdi.

 

Kadir Gecesi yaptıkları skandal bir paylaşımla gündeme gelen ve Pegasus bünyesinde çalıştıkları öğrenilen kişiler hakkında karar verildiği açıklandı. 27 Nisan akşamı sosyal medya üzerinden yapılan ve kısa sürede büyük tepki çeken paylaşım , sosyal medyada 2 gündür en çok konuşulan , tepki gösterilen olay oldu. Görüntüde kişilerin içkili masada, ağızlarda sigaranın olduğu, Kadir Gecesi'nde çekilen fotoğrafın tepki çeken kısmı ise bu görüntünün üzerine 'Kadir Gecesi Özel'  ve 'Rabbim Kabul Etsin' gibi sözlerin yazılması oldu. 

PEGASUS AÇIKLAMA YAPTI

Dün akşam saatlerinde Pegasus bir çaıklama yaptı ve söz konusu durumun kabul edilemez olduğunu söyleyerek inceleme başlatıldığını söyledi. Açıklamada, "27 Nisan akşamı kişisel bir sosyal medya hesabı üzerinden kişiye özel bir ortamda yapılan bir paylaşımın, farklı mecralarda şirketimiz ile ilişkilendirilmesi nedeniyle açıklama yapmak isteriz. Bu görüş ve ifadeler kişisel olup şirketimizin duruşu ile bir bağı yoktur. Pegasus Hava Yolları olarak; ilgili paylaşımda yer alan dini inanç, toplumsal düşünce ve fikirlerle atfen rencide edici ifadeleri kesinlikle kabul edilemez buluyoruz. Bu çerçevede, konunun acilen şirketimizin etik-ahlak kuruluna aktarıldığını, gerekli aksiyonların ivedilikle alınacağını bildirmek isteriz. Kurullarımız, tüm çalışanlarımız için istisnasız uygulanmaktadır." denildi. 

 

İŞTEN ÇIKARILDILAR

Edinilen son dakika bilgilerine göre o işçilerin işten çıkarıldığı öğrenildi. 

 

SAHİP ÇIKANLAR OLDU

Söz konusu duruma sahip çıkanlar da oldu. Gazeteci Şirin Payzın yaptığı açıklamada, "Türkiye laik bir ülke... Bir kişinin kendi özel hesabından kendi tercih ettiği gibi yaşadığını, inandığını göstermesi nasıl cezalandırılır? İsteyen istediği gibi inanır, inancını yaşar. Pegasus "bizim duruşumuzla alakası yok" demiş. Evet anladık siz "laik Türkiye’ye" karşıymışsınız! Burası bir din devleti mi? Pegasus din devleti kurallarını mı savunuyor? Bu işten çıkarmaları tarikatla bir sofrada oturan çıksa da yapabilecek misiniz?"  dedi.

 

Gazeteci Nevşin Mengü ise yaptığı açıklamada, "Türkiye 2000'lerin başından bu yana ağır bir “iptal kültürü”nün içinde yaşıyor. Siyasal İslamcıların çizdiği “özgürlük” çerçevesine uymayan herkes “iptal” ediliyor. Pegasus çalışanının özel hesabında yaptığı paylaşım sonrası kovulması bunun uzantısı. Yeter artık."  dedi.

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Şirin payzın boş konuşuyorsun.. Dini ve ahlaki değerlere ne geçmişte nede günümüzde nede gelecekde saygısızlık yapılamaz... Laik devleti kendiniz oluşturuyorsunuz.... Önceden utanılırdı sokaklarda oruçlu insanlar var diye yemek yemeye, sigara içmeye... gizli saklı yapılırdı şimdi ise oruçlu olan insan oruçluyum demeye çekinir hale geldi.. Kalkmış birde Laik devletizz neye kime göre.. !!??
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Şirin payzın boş konuşuyorsun.. Dini ahlaki değerlere saygısızlık yapmak
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Müslüman ülkede müslüman gibi yaşarsın taki yaşayamıyosan özel günlerine saygı duyarsın dinle dalga geçmekte ne utanç verici bnce
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kadir gecesi içkiyle mezeyle bir araya getirelemez NâŞirin. İçmelerine karışan yok. Kadir gecesi özel yazmak da ne demek?
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Adamlar ne yaparsa yapsın bizi ilgilendirmez ama müslüman bir ülkenin dinini aşağılayacak birsey yapmaları kesinlikle kabul edilemez bir davranıştır