Kadir Gecesi Bugün mü? İşte En Güzel Anlamlı Kadir Gecesi Sözleri, Mesajları, Resimleri (Kadir Gecesi 1000 Aydan Daha Hayırlıdır Ayet)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kadir Gecesi Bugün mü? İşte En Güzel Anlamlı Kadir Gecesi Sözleri, Mesajları, Resimleri (Kadir Gecesi 1000 Aydan Daha Hayırlıdır Ayet)

Mübarek Ramazan ayının son günlerine girilmesi ile Kadir Gecesi geldi. İşte en güzel, anlamlı Kadir Gecesi mesajları, resimleri, hadis ve sözleri.

Haberler 26 Nisan 2022 23:33 0
Kadir Gecesi Bugün mü? İşte En Güzel Anlamlı Kadir Gecesi Sözleri, Mesajları, Resimleri (Kadir Gecesi 1000 Aydan Daha Hayırlıdır Ayet)

2022 yılı Kadir Gecesi için bekleyiş sona erdi. İslam Alemi tarafından büyük bir heyecan ve merakla beklenen 2022 yılı Kadir Gecesi 27 Nisan 2022 Çarşamba günü ülke genelinde idrak edilecek.  Kadir Gecesine saatler kala vatandaşların en çok araştırdığı konu mesajlar oldu. Sevdiklerine, yakınlarına ve arkadaşlarına mesaj göndermek , onların bu kutlu ve mübarek gününü kutlamak isteyen vatandaşlar, internet üzerinden en güzel Kadir Gecesi mesajlarını araştırmaya başladı. İşte bu mübarek günde sevdiklerinize ve akrabalarınıza gönderebileceğiniz en güzel resimli ve yazılı mesajlar. 

 

Bin Aydan daha hayırlı olarak tanımlanan ve İslam'ın kutsal kitabının indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi bu sene 27 Nisan 2022 Çarşamba akşamı idrak edilecek. Bu kutlu günde müslümanlar ibadetleri ile , okuyacakları Kur'an-ı Kerim ile , ettiği zikirler ile , çıkarttığı sadakalar ile ve işlediği iyilikler ile , kıldıkları namazlar ile bu mübarek geceyi en güzel , dolu dolu şekilde idrak etmeyi planlıyor. 

 

Biz de Finans7.com olarak bu yazımızda sevdiklerinize, arkadaşlarınıza, yakınlarınıza gönderebileceğiniz en güzel Kadir Gecesi mesajlarına , resimli mesajlarına ve yazılarına yer verdik.

KADİR GECESİ 1000 AYDAN HAYIRLIDIR AYETİ

“Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır” (Kadr, 97/3) buyuruldu ve bu gecenin, içinde Kadir Gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlı olduğu müjdesi verildi. 

HADİSLER

Kadir Gecesi ile ilgili Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in söylediği sözleri şu şekilde:

“Kadir Gecesi’ni, fazilet ve kudsiyetine inanarak ve sevabını yalnız Allah’tan bekleyerek ibâdet ve tâatle geçiren kimsenin -kul hakkı hâriç- geçmiş günâhları bağışlanır.” (Müslim, Müsâfirîn, 175)

Ayşe (r.a.) validemiz, Peygamber Efendimiz’e: “–Ey Allah’ın Resûlü! Kadir Gecesi’nin hangi gece olduğunu bilecek olursam, o gece nasıl dua edeyim?” diye sormuş, Efendimiz de:

اللَّهُمَّ إِنَّكَ عَفُوٌّ تُحِبُّ الْعَفْوَ فَاعْفُ عَنِّي

“«Allah’ım! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin. Beni bağışla!» diye dua et!” buyurmuştur. (Tirmizî, Deavât, 84)

“Kadir Gecesi ile ilgili rüyalarınızın, Ramazan’ın son yedi gecesi üzerinde toplandığını görüyorum. O halde Kadir Gecesi’ni arayan onu Ramazan’ın son yedi gecesinde arasın!” (Buhârî, Leyletü'l-kadr 2,)

“Kadir Gecesi’ni Ramazan’ın son on günü içinde arayınız!” (Buhârî, Leyletü'l-kadr 3)

“Kadir Gecesi’ni Ramazan’ın son on günündeki tek gecelerde arayın!” (Buhârî, Leyletü'l-kadr 3)

EN GÜZEL MESAJLAR

Kadir Gecesini kutlamak istediğiniz yakınlarınıza gönderebileceğiniz en güzel mesajlar , resimler şu şekilde:

Rabbim bizleri rahmetinin engin lütfuyla bağışla affet. Bize merhamet et. Bize hidayet ver ve sıratı müstakimden bizleri ayırma. Kandiliniz :Mübarek, Kadir Geceniz Kutlu olsun

Nuru ve maneviyatı ile alemleri şereflendiren Efendiniz Hz. Muhammed (S.A.V.) 'in şefaatine nal olmanız dileklerimle. Kadir Geceniz mübarek olsun. 

Gül-i Muhammed-i olan herkese selam olsun, selam diyarından geçenlerin gönüllerine bahar gelsin, gönlü hazan olanların gönlü gülistan olsun çiçekler açsın. Kandiliniz mübarek olsun.

Yüce Rabbim bizi rahmetle bağışla . Bu kutlu günde bizi affet. Kadir Geceniz Mübarek olsun.

Bin aydan daha hayırlı olarak idran edilen Kadir Gecesinde tüm dualarınızın kabul ve makbul olması dileğiyle. Hayırlı kandiller.

Bu mübarek gecede Allah'ın tüm dualarınızı hayırlı bir şekilde kabul eylesin. Dualarda buluşmak üzere. Kadir Geceniz mübarek olsun.

Tüm İslam Aleminin mübarek Kandil gecesini en içten dileklerimle kutlarım. 

Bin aydan daha hayırlı olan, Hak Dini İslam'ın kitabının indiği bu kutlu gecede dualarda buluşmak dileğiyle. 

Bu mübarek ve kutlu gecede tüm dualarınızın kabul olması dileğiyle. 

Rahmet , mağfiret ve bereket ayı Ramazan'da bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini idrak ediyoruz. Duanızda bana da yer ayırmanız dileğiyle. 

Bin aydan daha hayırlı bu mübarek gecede Yüce Allah'ın tüm dualarınızı kabul etmesi dileğiyle. Kadir Geceniz mübarek olsun. 

 

Bin aydan daha hayırlı olan bu mübarek gecede gönlünüzden geçen duaların kabul olması dileklerimle. Hayırlı kandiller.

Dünya telaşını bir kenara bırak ve bu kutlu gecede rabbine yönel. Bağışlanma iste. 

Rahmetin yağmur olduğu, Gönüllerin huzur bulduğu, Nefislerin kör olduğu, Bir gecenin, bin geceye eş olduğu bu kadir gecesinde. bizleri de affeyle Rabbim.

Öyle bir gecesin ki yok eşin benzerin,
Bire bin katar kalır gecede izlerin, 
Senden başka kimsesi yok rabbim bizlerin, 
Kadir gecesi mübarek olsun sizlerin.

Ellerin Semaya Dillerin Duaya Gönüllerin Mevlaya Yöneleceği Bu Hayırlı Gecede Tüm Dileklerinizin Kabul Olması Dileğiyle. HAYIRLI KANDİLLER.

Duaların Allah katında kabul edildiği bu mübarek gecede dualarda buluşmak dileğiyle. 

 

İbadet, hayır ve dua dolu bir kandil geçirmeniz dileğiyle. Kadir Geceniz mübarek olsun.

 

"Ve Vakit O Gecedir Ki Bütün Geceler Ona Hayran " Kadir Geceniz Mübarek Olsun

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç