Kadınlara 1300 TL Doğum Yardımı Veriliyor: İşte Başvuru Dilekçesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kadınlara 1300 TL Doğum Yardımı Veriliyor: İşte Başvuru Dilekçesi

2015 yılı Mayıs ayından sonra doğum yapan kadınlara, her çocuk için destek ödemesi yapılıyor. İşte başvuru dilekçesi.

Yaşam 1 Haz 2022 16:35 3
Kadınlara 1300 TL Doğum Yardımı Veriliyor: İşte Başvuru Dilekçesi

Doğum yapan kadınlara 1300 TL'ye kadar ödeme.

Aile ve Sosyal Hizmelter Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, doğum yapan kadınlara , dilekçe ile başvuru yapılması durumunda 1300 liraya kadar dsetek ödemesi yapılacağına yer verildi. Bakanlık sosyal yardımlar sayfası üzerinden yayımlanan duyuruda başvuruya ilişkin bilgilere ve detaylara yer verildi.

Doğum Yardımı adı altında vatandaşlara verilen söz konusu destek 15.05.2015 tarihi ve sonrasında doğaun çocuklar için veriliyor. Konu ile ilgili Bakanlık resmi sayfasından yapılan açıklamada, "15.05.2015 tarihi ve sonrasında canlı doğum gerçekleştiren Türk vatandaşlarına ve Mavi Kart sahiplerine doğum yardımı yapılmaktadır. denildi.

KİM BAŞVURU YAPACAK?

Söz konusu yardıma başvuru yapmak için öncelik annenindir. Bakanlık konu ile ilgili istisnayı ise, "Başvuru önceliği annenindir. Annenin Türk vatandaşı/Mavi kartlı ya da sağ olmaması halinde, başvuru aynı şartları taşıyan baba tarafından yapılır." şeklinde duyurdu. 

NE KADAR ÖDEME YAPILIR?

Tek seferde verilen para yardımı ilk çocukta 300 TL'dir. İlk çocuğu doğan anneye, başvuru yapması durumunda 300 lira verilir. İkinci çocukta ise bu ücret artmaktadır: 400 Tl. Üçüncü çocukta ise 200 lira daha fazla alınmaktadır. Üç çocuğu olanlara 600 lira verilir.

3'ten sonraki çocuklar için de anneye 600 lira destek ödemesi yapılır.

DESTEK ÖDEMESİ ARTMALI

Bu rakamlar yıllar önce belirlendi. Artan enflasyon, hayat pahalılığı nedeniyle bu desteklerin miktarı çok düşük kalıyor. Bu nedenle destek ödemelerinin artması gerekiyor. İlk çocuk için en az 500 TL olması, ikinci çocuk için 750 TL, üç ve daha sonraki her çocuk için ise 1000 TL olması isteniyor. Sizce ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

BAŞVURU DİLEKÇESİ

Söz konusu yardımı alabilmek için başvuru dilekçesi vermeniz şarttır. Başvuru dilekçesi vermediğiniz taktirde bundan faydalanamazsınız. Başvuru dilekçesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl İlçe Müdürlüklerine başvuru yaparak PTT'den doğum yardımını alabileceksiniz.

Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesi Microsoft Word hali için TIKLAYIN

Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesi PDF formatlı hali için TIKLAYIN

Doğum yardımı başvuru dilekçesinin fotoğraf hali ise şu şekilde:

Yardımlardan bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bende yapmadım başvuruyu
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bencede yardimlar artmalari cunku artik hayat pahaliligi gunden gune daha da artiyor benim iki cocugum var birde hamileyim yasam cok zor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Başvuru yapılmıyor nasıl yapabilirim ?