Kadın Erkek İKM Alımında Müjde
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kadın Erkek İKM Alımında Müjde

En az lise mezunu memur alımı bekleyenleri sevindiren son dakika açıklaması geldi. Açıklamada İKM alımı müjdesi verildi.

Kamu 12 Haz 2022 00:38 16
Kadın Erkek İKM Alımında Müjde

CTE'de İKM olmak isteyenlere iyi haber.

İnfaz koruma memuru olmak isteyenleri sevindiren son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Yaşanan son 2 gelişme, yeni dönemde infaz koruma memuru alımlarının oldukça artacağını gösteriyor. Biz de bu yazımızda yeni dönem İKM alımı için son bilgilere yer verdik.

İKM NEDİR?

İKM, uzun adı infaz ve koruma memuru olan meslekte kişiler, cezaevlerinde , az da olsa adli tıp kurumunda görev yapmaktadır. Alınan personeller cezaevlerinde çalışmaktadır. Mahkumlar ile ilgili iş ve işlemlerin yapılması, cezaevlerinde düzenin sağlanması, mahkumların yeniden topluma kazandırılması için cezaevinde çalışan infaz koruma memurları 657 sayılı Devlet MEmurları KAnununa tabidir. 

ALIMLAR ARTACAK

İKM olmak isteyen kadın ve erkek adayları sevindiren haber geldi. Gelen bilgide yeni dönemde İKM alımı sayısının artacağı öğrenildi. İşte gelen 2 haber.

İLK NEDEN: EK GÖSTERGE

Bilindiği üzere geçen hafta ek gösterge düzenlemesi açıklandı ve tüm memurlara 600 puanlık ek gösterge zammı geldi. Ek gösterge zammı ile birlikte memurların ikramiyesi ve emekli maaşları artacak. Bu düzenleme öncesi, emekli maaşı ile geçinemeyeceği için emekli olmayan memurların, düzenleme sonrası maaşı artacağı için emekli olması bekleniyor. Maaşlar artacağı için emekliye ayrılacak sayının artacağı öğrenildi.

Ek gösterge düzenlemesi 15 Ocak 2023'te yürürlüğe girecek ve bu tarihten sonra personellerin emekli olması, 2023 alımında bundan doğan eksiklerin tamamlanması bekleniyor. Bu nedenle adayların 2022 KPSS'lerine sıkı çalışması gerekmektedir. Alımlar 2022 KPSS ile olacak.

İKİNCİ NEDEN: YENİ CEZAEVLERİ YAPILIYOR

Alımların artacak olmasının bir diğer nedeni ise yeni cezaevlerinin yakın zamanda açılacak olması. ADalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 36 yeni cezaevinin açılacağı ve kullanılacağına yer verildi. Bu da ciddi bir personel ihtiyacı doğruacak gibi.

İlk madde ile ve bu iki maddeye ek olarak seçimin yaklaşması ile alımların artacağı da eklendiğinde seneye ciddi bir sayıda İKM alımı bekleniyor. 

En az lise mezunlarından KPSS 70 puan şartı ile alımlar olacak. Birçok aday KPSS'nin 60'a çekilmesini istiyor. Sizce KPSS kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

İLAN GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Not: Haber , finans7.com özel yazısıdır. Aktif link verilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılır.

 

Yorumlar (16)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Arkadaşlar zaten 70 ile hemen atanmıyorsun en az 79 ile atanıyorsun bi kadın olarak bende kpss puanının 60 olmasını isterim .zira türkiyede memur şartları çok zor ..
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
La kpssden de 70 alamıyorsaniz sizlik sorun knkalar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yok 60 olmalı yok yaş sınırı kalkmalı ketçap, mayonez de olsun mu?
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
70 alınca ikm olunmuyor 79 alınca kendi bölümüne atanamıyorsun. Gerçekten bu kadar kör müsün?
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Gerizekalı çalış 60ı geç kör girse 60ı koklayarak geçer nah atanırsın sen