Kadın Erkek 5 Bin Korucu Alımı Geliyor: İşte Başvuru Şartları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kadın Erkek 5 Bin Korucu Alımı Geliyor: İşte Başvuru Şartları

İl ve İlçe Jandarma Komutanlıkları bünyesine kadın erkek korucu alımı yapılacak. 5 bin korucu alımı için başvuru detayları yazımızda.

Kamu 10 Haz 2022 13:48 14
Kadın Erkek 5 Bin Korucu Alımı Geliyor: İşte Başvuru Şartları

5 bin korucu alımı geliyor. İşte başvuru şartları.

İl ve İlçe Jandarma Komutanlıkları bünyesine mezuniyet şartı olmadan ve en az ilkokul mezunu adaylar arasından korucu alımı yapılacağı öğrenildi. KPSS şartı aranmadan yapılacak korucu alımında başvuru bilgilerine finans7.com olarak bu yazımızda yer verdik.

5 BİN KORUCU UZMAN ERBAŞ OLACAK

Geçtiğimiz gün bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu korucular arasından 5 bin uzman erbaş alımı yapılacağını söyledi. Bu açıklama sonrası korucu alımları da araştırılmaya başlandı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu alımın detaylarına yer verdik.

KORUCU NEDİR , NE İŞ YAPAR?

Güvenlik korucusu eski adıyla geçici köy korucusu, 26 Mart 1985 tarihinde 442 sayılı Köy Kanununun 74. maddesinde yapılan değişiklikle muhtarın teklifi, kaymakamın kabulü ile gönüllü veya maaş usulü ile kişiler köylerde ilçelerde terörle mücadele kapsamında kolluk kuvvetleri ile askerlere yardım ediyor. 

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR? İŞTE ŞARTLAR

Korucu alımında başvuru şartları şu şekilde :

- Türk Vatandaşı Olmak.

- Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış olmak, kadın adaylar için 21 yaşını doldurmuş olmak.

- Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 40 yaşından büyük olmamak (Başvuru sayısı az olması durumudna 50 yaşa kadar başvurular alınır.

- En az ilkokul mezunu olmak (Birçok şehirde mezuniyet şartı aranmaz.)

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

- Türk Ceza Kanununun 216 ncı maddesinin birinci fıkrasında yazılı; halkın sosyal sınıf, ırk,din,mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçlarından mahkum olmamak.

- Taksirli suçlar ve aşağıda yazılı sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, bir yıldan fazla hapis veyahut affa uğramış olsa bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya istismal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, uyuşturucu almak ve satmak, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devletin sırlarını açığa vurmak suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

- Kan davasından hüküm giymemiş olmak.

- Hali hazırda görevlendirileceği köyde veya jandarma sorumluluk bölgesindeki mahallede ikamet etmek.

- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek seviyede hastalığı, engeli veya akıl hastalığı bulunmamak.

- Siyasi parti üyesi olmamak.

- Köy/Mahalle muhtarlığı ve ihtiyar heyeti üyeliği hariç mahalli idarelerin seçimle göreve gelen organlarında görevli olmamak.

- Terör örgütleri ile bu örgütlerin yasadışı uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine katılmamış olmak, terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde bulunmamış olmak, örgüt propagandası yapmamış olmak.

- Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin Milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği,mensubiyeti, iltisakı ve irtibatı bulunmamak.

- Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Olumlu olmak.

- Köy veya jandarma sorumluluk bölgesindeki mahallede, yeterli sayıda aday bulunmaması halinde üçüncü maddede belirtilen 40 yaş, 50 yaş olarak uygulanabilir.

5 BİN KORUCU ALIMI İLANI BEKLENİYOR

Geçen ay yapılan 5 bin korucu jandarma uzman erbaş olacak açıklamasından sonra yeni dönem korucu alımları merakla beklenmeye başladı. İl ve İlçe jandarma komutanlıkları bünyesine korucu alımları önümüzdeki günlerde gelmeye başlayacak. İlanlar gelince paylaşacağız.  Alımlar il ilçe bazında yapılmaktadır. Genel bir ilan yayınlanmamaktadır. İlanlar yayınlandığında haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz şekilde indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (14)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
Kars Sarıkamış ta alım ne zaman olacak
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Diyarbakır hani de gelisin lütfen
Ziyaretçi 15 Ay Önce
ergani ne zaman alım olacak
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Korucu alımı bekliyoruz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Adminde haberi yok malesef