Kadın Bekçi Alımı Yapılacak mı? İşte Açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kadın Bekçi Alımı Yapılacak mı? İşte Açıklama

Emniyet Genel Müdürlüğü 2022 yılında bekçi alımı yapacak. Peki kadın bekçi alımı yapılacak mı? Başvuru şartları nelerdir? İşte bekçilik hakkında son bilgler.

Çalışma Hayatı 13 Nisan 2022 11:02 14

Kadınlar bekçi olabilir mi? Kadın bekçi alımı yapılacak mı?


Geçtiğimiz ay Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, bekçi alımı bekleyenleri sevindirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan kararda Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 3 bin bekçi kadrosu ihdas edildi. Kadro ihdasının yapılmasının ardından 2022 yılı içerisinde yeni bekçi alımı beklenmeye başlandı. Yüz binden fazla aday, EGM'nin yapacağı bekçi alımlarını bekliyor.


2016 yılından sonra Bekçilik kadrosu EGM bünyesine yeniden geldi ve o tarihten bu güne kadar 35 binden fazla bekçi alımı yapıldı. Alınan bekçiler gece mahallelerde görev alıyor ve mahalle ile bölgede asayişi sağlıyor.


BAKAN SOYLU, ALIM SAYISINI ARTTIRDI

Söz konusu karar sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir televizyon programına konuk oldu ve bekçi alımı için sevindiren açıklamayı yaptı. Bakan Soylu, 3 bin kadro ihdasının yapıldığını, 250 kadronun da boşta olduğunu, 3250 bekçi alımı yapacaklarını söyledi.


KADIN BEKÇİ ALIMI OLUR MU?

Şimdiye kadar 35 binden fazla bekçi alımı yapıldı. Yapılan bekçi alımlarının hepsi erkekler arasından gerçekleşti. Bu durum da , kadın bekçi alımı olmayacak mı? sorusunu akıllara getirdi. Ancak bu konuda Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bir açıklaması var. EGM tarafından yapılan açıklamada, “2016 Nisan ayı itibarıyla yeniden personel alım ilanına gidilirken, ilk olarak 20 ilde 69’u kadın 9 bin 433 bekçi alımı yapıldı. Halen 69’u kadın olmak üzere 21 bin 347 Çarşı ve Mahalle Bekçisi ülke genelinde görev yapıyor.” denildi.


Bu açıklamaya bakacak olursak EGM bünyesinde çalışan kadın bekçilerin olduğu ve kadın bekçi alımının yapılabileceği görülüyor. Ancak şimdiye kadar kadın bekçi alımı yapılmadı. Sizce kadın bekçi alımı yapılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.


ALIM NE ZAMAN?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bekçi alımı için yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki günlerde ilana çıkacağız" dedi. Mart ayında gelen bu açıklamadan sonra gözler Polis Akademisi'ne çevrildi. Bugünlerde konu ile ilgili Polis Akademisi Başkanlığı'nın açıklamasının gelmesi bekleniyor.


ŞARTLAR

Bekçilikte başvuru şartları şu şekildedir:


  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  • En az 167 cm boyunda olmak,
  • Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak,
  • Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak,
  • Askerlik ödevini bitirmiş olmak
  • 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak.
  • Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak


BEKÇİ ALIMI İLANI GELDİĞİNDE...

EGM bekçi alımı ilanı geldiğinde bildirimle haberiniz olsun istiyorsanız mobil UYGULAMAMIZI TIKLAYIN İNDİRİN



Yorumlar (14)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Bayan bekçi olmalı ve boy sınırı 1.55 olmalı ya hep yaş gibi boydan bir yere gelmiyor koşa boylu polislerde var neticede baylarda boyun kısa olması normal be ayrıca güvenlikte bir problem teşkil etmiyorsa niye diğer mesleklerde teşkil ediyorki
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bayan Bekçi alımları olsun en az yaş olarak da 36
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bayan bekçi alımı olmalı yaş sınırı da 36 olmalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bekçi alımı yapılmamalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bayan bekçi alımı olmamalı