Kaç Kişi Başvurdu? İşte EGM Bekçi Alımı Başvuru Sayısı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kaç Kişi Başvurdu? İşte EGM Bekçi Alımı Başvuru Sayısı

Son dakika haberi: EGM bekçi alımı ile ilgili son dakika açıklaması geldi ve ilk günlerde yapılan başvuru sayısına yer verildi.

Kamu 8 Mayıs 2022 23:57 8
Kaç Kişi Başvurdu? İşte EGM Bekçi Alımı Başvuru Sayısı

Bekçi alımına ilk günlerden kaç başvurunun olduğu açıklandı.

2022 yılı 1. dönem 3 bin 250 bekçi alımı ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilanda en az lise mezunları arasından 81 şehre çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacağına yer verilmişti. Yayımlanan ilanın ardından birçok aday, başvuruların başlaması ile birlikte Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresine akın etti ve başvurusunu yaptı.

340 LİRA BAŞVURU ÜCRETİ

Bekçi alımına başvuru yapmak isteyen adayların 340 liralık başvuru ücretini yatırması gerektiği açıklandı. Başvuru ücretini yatırdıktan sonra adaylar Polis Akademisi Başkanlığı Aday İşlemleri Sistemi üzerinden başvurusunu yapacak. Başvurusunu yapan adaylar , daha sonra evrak teslimi ve ön sağlık aşaması için bekleyecek. 

SON BAŞVURU NE ZAMAN?

Bekçi alımına başvurular 13 Mayıs 2022 gününe kadar alınacak. Başvuru ücreitni yatıranlar , bu tarihe kadar müracaatını yapmak zorunda. 

BAŞVURU SAYISI

Polis Akademisi kaynaklarından alınan son dakika başvuruların başladığı ilk 10 günde 120 bin civarında kişinin başvurusunu yaptığı öğrenildi. Siz hangi şehre başvuru yaptınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak diğer adaylarla bilgi alış veirşinde bulunabilirsiniz.

Normalde daha fazla başvuru bekleniyordu. Ancak iki  nedenden dolayı daha az başvuru olduğu tahmin ediliyor. Bunlardan ilki yüksek başvuru ücreti. Diğeri de yazılı sınavda yapılan değişiklikler. İlk değişiklik için  Tıklayın . İkinci değişiklik için Tıklayın

BAŞVURU SONUÇLARI

Başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı , adayların ne zaman evrak teslimi ve ön sağlık aşamasına çağrılacağı henüz bilinmiyor. Ancak söz konusu duyurunun Haziran ayının başında gelmesi bekleniyor. Duyuruyu finans7.com olarak anbean takip ediyoruz. Bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Urfa kaç kişi başvurudu 340 tl çok yazık günah değil mi genç lere zaten geçim sıkıntısı çok bunu neden kimse görmüyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zonguldak
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Dolandırıcı lar neden 340 TL başvuru ücreti alıyorsunuz bu kadar çok az alsanıza saten torpil başta olmak üzere. Eleyeceksiniz milleti
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
4 yanlış 1 doğruyu götürüyormuş çok zor bu sene sınav
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Afedersiniz ama insanlar yam yam gibi saldırıyor devlet kapısına