Kabineye geliyor: Ev hanımlarına emeklilik başvurusu başlıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kabineye geliyor: Ev hanımlarına emeklilik başvurusu başlıyor

Ev hanımlarına emeklilik ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada emekliliğin kabineye geleceği bildirildi.

Emekli Haberleri 30 Ekim 2023 19:52 1
Kabineye geliyor: Ev hanımlarına emeklilik başvurusu başlıyor

Ev hanımlarına emeklilik kabineye geliyor: Başvurular başlıyor.

Ev hanımlarına emeklilik desteği ile ilgili kritik gün geldi. 31 Ekim tarihinde yapılacak kabine toplantısında görüşülecek en önemli konulardan biri, Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasına ilişkin kanun teklifi olacak.

Geçtiğimiz kabine toplantısından sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasına dair kanun teklifinin kısa sürede meclise geleceğini söylemişti. Bankanın kurulmasına dair kanun teklifinde sona gelindiği öğrenilirken teklifin son halinin yarın Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde ele alınacağı ve meclise gönderileceği öğrenildi.

Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması ile birlikte ev hanımlarına emeklilik desteği de gündeme alınacak. 4200 lira olan isteğe bağlı sigortalılıkta prim desteği gelecek ve primlerin 1/3'ü devlet tarafından karşılanacak.

Bankanın kurulmasından sonra ev hanımlarına emeklilik prim desteği için başvurular alınacak. Başvuruların alınmasından sonra ev hanımları sigortalı olacak ve gerekli şartların sağlanması durumunda ev hanımları emekli olacak ve maaşlarını alabilecek.

KABİNE SONRASI AÇIKLAMA GELECEK

Kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kameralar karşısına geçecek. 15.00'da başlayıp 19.00 civarında sona ermesi beklenen kabineden sonra açıklama geldiğinde finans7 olarak takipçilerimize hemen haber vereceğiz. Bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 6 Ay Önce
baş vurular ne zaman