Kabineden öğretmen atama açıklaması yine gelmedi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kabineden öğretmen atama açıklaması yine gelmedi

Öğretmen atama müjdesi yine gelmedi. Kabine sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmen alımına yine değinmedi.

Haberler 16 Nisan 2024 0
Kabineden öğretmen atama açıklaması yine gelmedi

Erdoğan kabine sonrası yaptığı açıklamada ekonomiye ilişkin şunları söyledi:

"Ekonomi, güvenlik, deprem, terörle mücadele ve hak ile özgürlükler olmak üzere acil sorunlarımıza odaklanmış bulunuyoruz. Corona ile başlayan ve derinleşen küresel ekonomik kriz, özellikle enflasyon boyutuyla halen devam ediyor.

Enflasyonu kontrol altına alma konusunda gelişmiş ekonomiler dahil herkes ciddi sıkıntılar yaşıyor. Türkiye olarak yakınımızdaki çatışmaların etkisi ile bu olumsuzlukları hissediyoruz. Bir taraftan her gün yenisi patlak veren bölgesel krizleri yönetirken bir taraftan ekonomi politikamıza sıkı sıkıya bağlı kalıyoruz.

2023 yılını yüzde 4.5'luk büyüme ile kapattık. Tarihimizde ilk kez milli gelirde 1.1 trilyon doları kişi başına düşen gelirde ise 13 bin doları aşmış olduk. Satın alma gücü paritesine göre dünyanın en büyük 11. ekonomisiyiz. 2024'ün ilk çeyreğine ait veriler, net ihracatın büyümeye önemli katkı sağladığını gösteriyor. 2024 Ocak Mart ayında ihracat, bir önceki yıla kıyasla yüzde 3.6 oranda artışla 63.7 milyar dolara yükseldi. Mart ayı ihracatı 22 milyar 578 milyon doları buldu. Bununla en yüksek Mart ayı ihracat değerine ulaştık.

Emeklilerimiz başta olmak üzere enflasyonun ücretli kesimde yol açtığı sıkıntıları biliyoruz. Bu konuda tacrımız günü kurtarmak yerine enflasyonu düşürerek kalıcı refah artışı sağlamaktır. Kendimiz bedel ödesek dahi popülist adımlardan uzak durduk.

Abuk sabuk vaatlerin havada uçuştuğu seçimlerde, baskılara rağmen seçim ekonomisi uygulamayarak milletimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirdik. Bu kararlı duruşumuzun ekonomi için ne kadar kıymetli olduğunu zamanla daha iyi göreceğiz.

Yıllık enflasyonun ikinci yarıdan itibaren düşüşe geçeceğini bekliyoruz. Uyguladığımız politikalarla cari açıkta daralma başladı. Ocak ayında cari açık geçen seneye göre 15 milyar dolar azaldı ve 37.5 milyar dolar geldi.

Olağanüstü bir durum olmaması halinde sene sonunda cari açığın milli gelire oranla yüzde 2.5 seviyesinde gerçekleşmesini öngörüyoruz. Kendi enerji kaynaklarımızı devreye aldıkça bu oranlar iyileşecek"

ÖĞRETMEN ATAMA MÜJDESİ YİNE GELMEDİ

Kabineden öğretmen atama müjdesi bekleniyordu. Ancak kabine sonrası öğretmen atama müjdesi yine gelmedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç