Kabine Toplantısı Ne Zaman? KYK Kredi Borçları Faizleri Silinecek mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kabine Toplantısı Ne Zaman? KYK Kredi Borçları Faizleri Silinecek mi?

Son dakika haberi: Gençlerin kredi borçlarına düzenleme geleceği açıklandı. İşte kabine toplantısının tarihi.

Haberler 13 Tem 2022 13:12 2
Kabine Toplantısı Ne Zaman? KYK Kredi Borçları Faizleri Silinecek mi?

Kabine toplantısı ne zaman?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptığı son dakika açıklamasında KYK kredi borçlarına düzenleme geleceğini söyledi. 

YÜKSEK BORÇLAR TEPKİ ÇEKTİ

Geçen hafta güncellenen KYK borçları gündem oldu. Aldığı kredi miktarının 2 katından fazlasını geri ödemek zorunda kalacak öğrenciler, iş bulamadıkları için zaten ödeme yapamadıklarını , Yİ ÜFE oranında yapılan artışlarla birlikte borçların ciddi rakamlara ulaştığını, kredi borçlarının silinmesi gerektiğini söyledi.

BAKAN AÇIKLADI: DÜZENLEME GELİYOR

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptığı son dakika açıklamasında "Gençlerimiz müsterih olsunlar, eser siyasetimizle onların yanındayız. Tüm imkanlarımızla onların yanındayız. Durmadan yorulmadan onların yanında olacağız. Onların umudunu yarınlara olan o güçlü ümitlerini birlikte büyüteceğiz. Karamsarlıkla onları istismar edenlere izin vermeyeceğiz. İlk kabine toplantısında sayın Cumhurbaşkanımız tüm detayları kamuoyu ile paylaşacak." ifadelerini kullandı ve KYK kredi borçlarına düzenleme geleceğini söyledi.

CUMHURBAŞKANI AÇIKLAYACAK

Kredilerle ilgili düzenleme kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağına yer verildi.

NASIL BİR DÜZENLEME OLACAK? KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ , FAİZLERİ SİLİNECEK Mİ?

Kredi borçlarında uygulanan Yİ ÜFE oranında güncelleme yapılması ve yüzde 138 gelen Yİ ÜFE oranının düşürülmesi bekleniyor. KYK borçlarının silinmesinin gündemde olmadığı, faizlerinin düzenleneceği öğrenildi. 

Sizce KYK borçları silinmeli mi yoksa sadece faizler mi silinmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

İLK KABİNE NE ZAMAN?

Bakan Kasapoğlu düzenlemenin kabine toplantısında görüşüleceğini ve kabineden sonra açıklamanın geleceğini söyledi. Bu açıklama sonrası en merak edilen konu ilk kabine toplantısının ne zaman yapılacağı konusu oldu. Finans7.com olarak edindiğimiz bilgilere göre kabine toplantısının 18 Temmuz 2022 Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşmesi bekleniyor.

Kabine sonrası KYK borçları ile ilgili açıklama gelecek. Açıklama geldiğinde bildirimle haberiniz olsun istiyorsanız uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
KYK borç kredisi faizi değilde hepsi dipten silinsin Allah rızası için
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bence tamamen silinmeli durumu olmayan ve calisamayan bircok kisi var odene bilse zaten oderdik zamaninda is bulamadik calisip odeyemedik evlilik cocuk derken calismak yine bi iki seneyi bulucak oda is bulabilicekmiyim belli bile degil 😔