Kabine Toplantısı Ne Zaman? Kabine'den Asgari Ücrete Zam Kararı Çıkar Mı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kabine Toplantısı Ne Zaman? Kabine'den Asgari Ücrete Zam Kararı Çıkar Mı?

Haziran ayının ilk Kabine Toplantısı ne zaman saat kaçta yapılacak belli oldu.

Haberler 5 Haz 2022 17:30 0
Kabine Toplantısı Ne Zaman? Kabine'den Asgari Ücrete Zam Kararı Çıkar Mı?

Kabine Toplantısı kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.Bu kapsamda Haziran ayının ilk Kabine Toplantısı ne zaman saat kaçta yapılacak belli oldu. Peki Milyonlarca vatandaşın beklediği  Kabine'den asgari ücrete zam kararı çıkacak mı? İşte tüm detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısı tüm Türkiye tarafından merakla bekleniyor. Bir önceki Kabine Toplantısı'nda binlerce kişinin beklediği açık cezaevi covid-19 izinleri çıkmış ve asker kaçaklarına bedelli askerlik yolu açılmıştı.Kabine Toplantısı'nın bu kez ki önemli gündem maddeleri arasında enflasyon, 3600 ek gösterge, asgari ücret zammı, memur ve emekli maaş zammı gibi konular yer alıyor. 

Haziran ayının ilk Kabine Toplantısı'ndan çıkacak kararlar ise milyonlarca vatandaş için büyük önem arz ediyor.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Geçtiğimiz ay 9 Mayıs ve 23 Mayıs tarihlerinde Kabine Toplantıları gerçekleştirilmişti. Toplantılarda sağlıktan dış siyasete, hayat pahalılığından yeni düzenlemelere kadar birçok karar alınmıştı.Normal düzende 2 haftada bir yapılan Kabine Toplantısı kimi zaman acil gelişmelerin olması durumunda haftada bir de yapılabiliyor.

Haziran ayının ilk Kabine Toplantısı 6 Haziran 2022 Pazartesi günü yapılacak. Saat 15.00 sıralarında başlaması beklenen toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, televizyon ekranlarına çıkarak toplantıda alınan kararları kamuoyu ile paylaşacak. 

KABİNE'DEN ASGARİ ÜCRET ZAM KARARI ÇIKAR MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kızılcahamam kampının kapanış toplantısında çeşitli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, önümüzdeki kabine toplantısında milyonlarca kişiye 3600 ek gösterge müjdesini vereceğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından uzun süredir beklenen 3600 ek gösterge ilgili detaylar paylaşılacak ve nihayet yürürlüğe girecek. 

Öte yandan asgari ücret ile ilgili zam beklentisi de toplantıda ele alınacak. Her fırsatta vatandaşları enflasyona ezdirmeyeceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın yapacağı açıklamalar büyük önem taşıyor.

Kabine Sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak önemli açıklamalardan bildiirmle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin;

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç