Kabine toplanıyor: Yeni evlenenlere faizsiz evlilik kredisi başvurusu başlıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kabine toplanıyor: Yeni evlenenlere faizsiz evlilik kredisi başvurusu başlıyor

Evlilik kredisi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada evlilik kredisi başvurusuna ilişkin açıklamanın kabineden sonra geleceği bildirildi.

Kredi 30 Ekim 2023 19:25 6
Kabine toplanıyor: Yeni evlenenlere faizsiz evlilik kredisi başvurusu başlıyor

Kabine toplanıyor: Evlilik kredisi başvurusu başlıyor.

Yeni evlenen gençlere verilecek faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz evlilik kredisinde son dakika haberi geldi. Gelen haberde kabine toplantısının 31 Ekim 2023 tarihinde yapılacağı ve kabineden sonra evlilik kredisi müjdesinin verileceği öğrenildi.

ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerden önce hükümetin programında yer alan evlilik kredisi, seçimden sonra gündeme geldi ve bu konuda çalışmalar hızlı şekilde başlatıldı. Yaz aylarına yetiştirilemeyen evlilik kredisi, yeni yasama yılına kalırken son yapılan kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması ile evlilik kredisi başvurularının başlayacağını söyledi.

Bunun için önce meclise Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasına dair kanun teklifi gelecek. Kanun meclisten geçtikten sonra banka kurulacak. Söz konusu kredinin 18 - 25 yaş arası gençlere verileceği belirtiliyor. Sizce yaş şartı kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

KABİNE TOPLANIYOR

Kabine toplantısı 31 Ekim 2023 tarihinde yapılacak ve kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan evlilik kredisi, Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasına ilişkin açıklama yapacak. Başvuru süreci de netleşecek.

BAŞVURULAR E DEVLET ÜZERİNDEN

Söz konusu kredi için başvurular e devlet kapısı Aile ve Gençlik Bankası fonu sayfası üzerinden alınacak. Başvurular ilk olarak deprem bölgesindeki gençler için alınacak. Çekilecek 150 bin liralık evlilik kredisi 48 ay vade ile kullandırılacak ve ilk 2 yıl geri ödenmeyecek. Daha sonra kredi ödemesi faizsiz şekilde başlayacak. E devlet başivuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
Yaş sınırı hiç evlenmeyen 40 yaşındakilere vermeli
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Yaş sınırı 22 . 29 olmalı çünkü sağlık evlenme yaşıdır bunu için de evlilik kredisi yeni evlenen kişi lere şart dır
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Bence yaş sınırı olmamalı ilk evlenecek gençlere verilmeli ben 30 yaşındayım nasip bu yaşımda denk geldi nişanlım da 29 yasinda bence bu krediyi ilk evlilik yapacaklar kullanmalı
Ziyaretçi 7 Ay Önce
25 yasında sonra evleneni bu ülkede saymıyorlar adalet yok bu ülkede böyle adaletsizlik olmaz
Ziyaretçi 7 Ay Önce
30 yaşındayım hiç evlenmedi ben kullanamayacaksam kimsede kullanmasın evlilik kredisi ik defa evlenen herkeze verilmeli