Kabine toplanıyor: İşte gündemdeki konular
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kabine toplanıyor: İşte gündemdeki konular

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı yapılacak. Peki kabine toplantısı ne zaman? Kabine toplantısı sonrası açıklama saat kaçta? İşte kabinede masadaki konular.

Son Dakika 8 Ocak 2023 14:21 0
Kabine toplanıyor: İşte gündemdeki konular

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı için geri sayım sona eriyor. Gelen son dakika bilgilerine göre göre Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde , Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak toplantıda önemli konular ele alınacak.

İlk gündem maddesi emekli ve memur zammı olacakken emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi de kabinede son defa görüşülecek. 

EYT 'DE YAŞ ŞARTI OLMAYACAK

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili geçen gün yapılan açıklamada yaş şartı olmacağını ve 2 milyon 250 bin kişinin emekli edileceğine yer verildi. Prim ödeme şartı ve sigortalılık yıl süresi şartları olacak. Erdoğan'ın kabine sonrasında EYT ile ilgili gelinen son noktayı paylaşması bekleniyor. 

EK GÖSTERGE YÜRÜRLÜĞE GİRİYOR

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi 15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek. Bu düzenlemeye kısa süre kala kabine toplantısında son değerlendirmeler ele alınacak ve memur ile emekli ödeneklerinde yapılacak artışlar da bu kapsamda değerlendirilecek.

SEÇİM TARİHİ

Bu gündemlerin yanı sıra kabinede seçim tarihi de ele alınacak. 18 Haziran'da yapılması planlanan seçim ile ilgili gelen açıklamada , seçimlerin Mayıs ayına çekilebileceği bildirildi. Öne çıkan tarih 14 Mayıs olarak verilirken bu konuda bir değerlendirme de yapılması bekleniyor.

AÇIKLAMA GELECEK

Kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saat 19 civarında kameralar karşısına geçerek açıklama yapması bekleniyor. Açıklama gleince haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç