Kabine Toplanıyor: Gündem Ekonomi, Hayat Pahalılığı ve Ukrayna Savaşı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kabine Toplanıyor: Gündem Ekonomi, Hayat Pahalılığı ve Ukrayna Savaşı

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı toplanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak kabinede gündem ekonomi, terörle mücadele ve Ukrayna Savaşı.

Siyaset 27 Mart 2022 12:16 0
Kabine Toplanıyor: Gündem Ekonomi, Hayat Pahalılığı ve Ukrayna Savaşı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanacak. Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak kabine toplantısında gündem Rusya Ukrayna Savaşı, terörle mücadele. Bu konulardan önce kabinede gündeme gelecek en önemli konu, ekonomide atılacak adımlar.


Geçtiğimiz gün Brüksel'de düzenlenen NATO Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın buradaki ikili temasları ve görüşmeleri kabine gündeminde yer alacak. Bunun yanı sıra Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşın bölgesel yansımaları, Türkiye tarafından atılan arabuluculuk girişimleri ve savaşın sona erdirilmesi konuları gündeme gelecek. Son olarak dün boğaza kadar sürüklenen mayınların da kabinede görüşülmesi ve bu konuda kararlar alınması bekleniyor.


Bir diğer konu ise hem yurt içinde hem yurt dışında devam eden terörle mücadele operasyonları olacak. Kabinenin ana gündem maddesinde PKK, İŞİD, FETÖ, PYD/YPG terör örgütleri ile mücadele bulunuyor.


EN ÖNEMLİ KONU BAŞLIĞI EKONOMİ


Kabine toplantısının en önemli konu başlıklarından bir diğeri ise ekonomide atılacak adımlar olacak. Son dönemlerde fiyatlarda yaşanan artışlar, stokçulukla mücadele ve ekonomik gelişmeler kabinede görüşülecek.


TOPLANTI SONRASI ULUSA SESLENİŞ


Toplantı 28 Mart 2022 Pazartesi günü yapılacak ve toplantıdan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kameralar karşısına çıkacağı ve ulusa sesleniş konuşması yapacağı öğrenildi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç