Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan maaş zamları hakkında açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan maaş zamları hakkında açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine sonrası son dakika açıklaması geldi. Erdoğan, açıklamasında maaşlara değindi.

Emekli Haberleri 4 Mart 2024 1
Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan maaş zamları hakkında açıklama

Son dakika: Kabineden sonra asgari ücret, memur ve emekli zammı açıklaması geldi.

Kabineden sonra kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Geçtiğimiz yıl maruz kaldığımız asrın felaketi 6 şubat depremlerine ve seçime rağmen ekonomimiz yüzde 4.5 gibi bir oranla büyümeyi sürdürdü. Dünya ortalamasının 1.5 katına tekabül eden bu büyüme oranı, tüm olumsuzluklara rağmen ekonomimizin direncini ispatlıyor. Büyümenin yaklaşık yarısının yatırımlardan kaynaklanması önemli.

Kişi başı milli gelirin 13 bin doların üzerine çıkması fevkalade önemli gelişmedir. Türkiye kısa vadeli kazanımlar yerine uzun vadeli kalıcı refah artışlarına odaklanarak yoluna devam edecek. Her yıl ortalama 700 bin istihdam sağlamış bir yönetimiz.

İstihdamdaki başarı hikayemizi 855 bin yeni istihdam ile sürdürdük. İşsizlik oranını 9.4 ile son 10 yılın en düşük seviyesini ifade eden tek haneli rakamlara düşürdük. Bu 2023 Aralık ayında 8.8 olarak gerçekleşti.

Enflasyonla mücadelemizde henüz istediğimiz yere gelemedik. Ama kararlıyız. Enflasyon beklentilerinin giderek düşmesi, mücadelemize olan inancın göstergesidir. Cari açıktaki düşüş de sürüyor. Cari dengede 13 milyar doların üzerinde iyileşme sağlandı.

Üretimler arttıçka cari açık gerileyecektir. Küresel enerji noktasında fiyatlardaki gerileme de destek oluyor. Turizm gelirlerimiz her yıl rekor kırıyor. Bu yıl 60 milyar dolar hedefimiz var. Tüm bu programları uygularken mali disiplinden asla taviz vermiyoruz.

En olumlu gelişmeleri çalışan ve emeklilerimizin hayatlarında geliştirdik. En düşük emekli maaşını 66 liradan 10 bin liraya, nereden nereye, asgari ücreti 184 liradan 17 bin liraya getirdik. Her alanda çalışanlarımızı ve emeklilerimizin bugünkü sıkıntılarına gözlerimizi kapatmıyoruz. Elbette yaşanan sıkıntıların farkındayız.

Her meselemizi çözdüğümüz gibi bunu da çözeceğiz. Hiçbir insanımızı darda bırakmayacağız. Göz göre göre sıkıntı çektirmeyeceğiz.

Emeklilere muhalefetin söylediği zamları, tüm bütçeyi aktarsak, memurlara maaş vermesek ancak yetiyor"

Kadın erkek sağlıkçılar ve ilana başvuranlar bu sayfada >>> TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Ay Önce
hiç çekmedik ya kira on bin😏😏😏