Kabine Sonrası Asgari Ücret , Emekli ve Memur Maaş Zammı Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kabine Sonrası Asgari Ücret , Emekli ve Memur Maaş Zammı Açıklaması

Kabine toplantısından sonra kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına zamlara değindi ve fahiş fiyatların düşürülmesine ilişkin kararı duyurdu.

Ekonomi 23 Mayıs 2022 20:49 0
Kabine Sonrası Asgari Ücret , Emekli ve Memur Maaş Zammı Açıklaması

Asgari ücret , emekli ve memur maaşlarına zam hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama.

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı bugün gerçekleşti. Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameralar karşısına geçti. Erdoğan kabine sonrası yaptığı açıklamada fahiş fiyatlarla mücadele ve asgari ücret, memur ve emekli maaş zammına değindi. Millete sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Hayat pahalılığına maruz kaldığımız bir gerçektir. Türkiye bunu hak etmiyor. Bu millet asıl böyle gerisi lakayıt bir muhalefeti hak etmiyor. Bugüne kadarki her meselei nasıl biz çözdüysek, mevcut sıkıntılarının üzerinden de biz geleceğiz. Muhalefeti de kendi kifayetsiz gündemi ile baş başa bırakıyoruz. 

Dünya yeni bir dönüşümün eşiğindedir. Bu süreçte en büyük gücümüz milletimizdir. Ülkemizin ileri seviyesi , yeniden yapılanan küresel sistemde hak ettiğimiz yeri vermiştir. Ekonmik krize bu şekilde baktığımız için geçici sorunlar karşısında paniğe kapılmıyoruz. Biz içimize kapanmak , taviz vermek yerine hedeflerimize doğru daha hızlı yol alıyoruz. 85 milyon vatandaşımızın her biri için sıkıntıların yükünü alacak tedbirleri alacağız. 

Ücretli dar gelirli desteğe ihtiyaç duyan vatandaşları koruyacağız. Asgari ücret artışı ve memur emekli zamları, sosyal yardım yelpazesinin geliştirilmesi bu yaklaşımın ifadesidir. Sağlıktan eğitime her yanda ülkemizin ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşıladık.bundan sonra insanımızın refah seviyesini arttıracağız.

Önümüzdeki aylarda yeni adımlar atarak hayat pahalılığını azaltacağız. Küresel ekonominin sarsıldığı bir dönemden geçiyoruz.

ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA...

Erdoğan açıklamasında sene başında yüksek zamların yapıldığını ve önümüzdeki aylarda bu konuda yeni adımlar atılacağını söyledi. Asgari ücret zammı açıklandığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç