Kabine değişikliği masada: 'Sadece 3 bakanın yeri garanti'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kabine değişikliği masada: 'Sadece 3 bakanın yeri garanti'

Kabinede değişiklik olabileceği aktarılırken TGRT'den son dakika haberi geldi. TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Sözcan yaptığı açıklamada kabinede olası değişiklik için son kulis bilgileri aktardı.

Siyaset 22 Nisan 2024 3
Kabine değişikliği masada: 'Sadece 3 bakanın yeri garanti'

Kabine değişikliği ile ilgili en net iddia geldi.

Seçimlerin ardından kabinede olası değişiklikler gündeme gelirken AK Parti'de değişimin hazırlıklarının yapıldığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aksayan kısımlarda düzenleme yapacağı, AK Parti'de önemli bir değişim sürecine gireceği öğrenilirken değişimin kabineye de gelip gelmeyeceği merak konusu olmuştu.

TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan'dan son dakika açıklaması geldi. Sözcan yaptığı açıklamada AK Parti MKYK'sında yapılan görüşmelere ilişkin kulis bilgilerini aktardı.

Sözcan yaptığı açıklamada parti içerisinde raporların, seçim sonuçlarının analiz edildiğini söyledi. Hangi ilde kaç oy alındığı, il il, ilçe ilçe seçim sonuçlarının masaya yatırıldığını söyleyen Sözcan, "Hangi illerde ne kadar oy alındı, ilçe ilçe simülasyonlar gerçekleştirildi. Neden oylar düştü, neden yükseldi gibi değerlendirmeler yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bütün bunları ayrıntılı şekilde değerlendiriyor. Aynı zamanda anket çalışmaları da dürüyor. Neden AK Parti'ye oy vermediniz, aday profilini mi beğenmediniz, mevcut başkan vaatlerini yerine getirmedi mi gibi... Bütün bu çalışmalar bittikten sonra Erdoğan'ın düğmeye basmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan istişare mekanizmasını işletiyor, sonunda nihai kararını verecek" diyerek açıklamasını sürdüren Sözcan, kabinede olası bir değişiklikte sadece 3 bakanın yerinin garanti olduğunu, diğer isimlerin ise değişebileceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Onun ardından düğmeye basmasını bekliyoruz. İlk etapta ilçe ve il başkanlıkları, ardından A takımı olarak adlandırılan kurmay ekibinde bir değişiklik olmasını bekliyoruz. Sonbaharda yapılacak kongrede de Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda değişiklik bekliyoruz. Bu kapsamda Kabine'de de bir değişiklik olabileceği yönünde kulis bilgileri var. 3 bakan haricinde hiçbir bakanın yerinin garanti olmadığı kulislerde konuşulmuştu"

Sizce hangi bakanlar değişmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Gün Önce
Son 2 Yıldırım bağıra bağıra söylediğim söz.Verdiğimiz oylarSn Cumhurbaşkanı ‘mız Recep Tayyip Erdoğan bey’e olan sevgi güveniniz adına.Yoksa içeride o kadar gereksiz faydası olacak yere partiye zararı olan o denli çok Bakan ve vekil varki..Heleki şu son zamanlarda dillleriyle yaptıklarıyla kendi kuyusunu kazanlara ne demeli.Çok ciddi ve güzel bir değişim zamanı geldi Parti içerisinde geçiyor bile..
Ziyaretçi 15 Gün Önce
ilk başda nemhnet şimşek ve vedat ışıkhan ve diğerleri zaten erken seçim olursa emekliler olarak hükümeti değiştirip toptan değiştirmiş olacaz böyle devam ederse bunlarla olmaz
Ziyaretçi 16 Gün Önce
bakanlar değil hükumet değişmeli yeter artık