JPMorgan'dan yıl sonu enflasyon ve dolar TL tahmini geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

JPMorgan'dan yıl sonu enflasyon ve dolar TL tahmini geldi

JPMorgan'dan son dakika açıklaması geldi. Açıklamada yıl sonu enflasyon ve dolar beklentilerine yer verildi.

Ekonomi 31 Mayıs 2024 0
JPMorgan'dan yıl sonu enflasyon ve dolar TL tahmini geldi

JPMorgan'dan dolar TL tahmini geldi. En düşük tahmin geldi.

Dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından olan JPMorgan bir son dakiak açıklamasında bulundu ve son dönemlerde açıklanan en düşük dolar TL tahmini ve enflasyon beklentisine yer verildi.

Piyasalarda hareketli bir hava geride kalırken bu hafta Amerika'da yüzde 1.6 beklenen ilk çeyrek büyüme rakamı yüzde 1.3 olarak kamuoyuna açıklandı. Açıklanan son verilere göre bugün Euro Bölgesi TÜFE verisi yüzde 2.6 ile beklentilerin üzerinde sürpriz yaptı. Bugün Amerika'dan da haber geldi ve Amerika'da Çekirdek Kişisel Tüketim Harcamaları Endeksi beklentilerin paralelinde yıllık bazda yüzde 2.8 seviyesinde oldu.

Ülkemizde bugün ilk çeyrek büyüme verisi açıklandı ve yüzde 5.7 olarak duyuruldu.

4.5 YIL SONRA BİR İLK OLDU

Merkez Bankası bugün rezervleri duyurdu. Açıklanan rezervlere baktığımızda bu hafta Hazine’ye ait 9 milyar dolar hariç tutulduğunda net rezervler ilk defa artıya geçti.

JPMORGAN'DAN DOLAR TL TAHMİNİ

Açıklanan son verilere göre Dolar TL tahminine yer verildi. Beklentiye baktığımızda ABD'li yatırım bankası, 2024 yıl sonunda doların 35.50 TL olacağını bildirdi. Daha önce 36 lira olarak tahmin açıklayan banka, dolar TL'de hareketin azaldığını, daha önce 36 olarak açıklanan yıl sonu dolar TL beklentisinin 35.50 TL'ye çekildiği bildirildi.

Daha önce HSBC, Deutsche Bank ve Goldman Sachs tadlı kuruluşlar tarafından yapılan açıklamada doların yıl sonunda 36 ile 38 arasında beklendiğine yer verildi.

YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ

Açıklamaya göre baktığımızda Türkiye'de enflasyonun 2025 yılı sonunda yüzde 25 seviyesinde olacğaına yer verildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç