JPMorgan'dan Dolar, Altın, Borsa Yorumları: Henüz Dibi Görmedik
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

JPMorgan'dan Dolar, Altın, Borsa Yorumları: Henüz Dibi Görmedik

JP Morgan'nın Başkanı Daniel Pinto yaptığı son dakika açıklamasında faiz kararını değerlendirdi.

Ekonomi 24 Ekim 2022 16:47 0
JPMorgan'dan Dolar, Altın, Borsa Yorumları: Henüz Dibi Görmedik

JP Morgan tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve piyasalarda dibin hala görülmediğine yer verildi.

Amerika'nın önde gelen yatırım şirketlerinden olan JP Morgan'nın Başkanı Daniel Pinto'dan son dakika açıklaması geldi. Pinto açıklamasında enflasyonun düşürülmesine dikkatleri çekti ve "Eğer enflasyonla mücadele kısmen derin bir resesyona sürüklerse, bu durum ödememiz gereken bir bedel olur" ifadelerini kullandı.

CNBC'nin son dakika olarak aktardığı habere göre Pinto, Amerika Merkez Bankası'nın 70'li ve 80'li yıllarda yaptığı hataları tekrarlamaması gerektiğini ve faiz artırımlarını erkenden sona erdirmemesi gerektiğini söyledi.

Fed'in son dönemlerdeki "şahin" görüntüsüne katılmadığını söyledi ve Fed'in yüzde 5 civarında faiz artırımlarını durdurmasını beklediğini söyledi.

JP Morgan Başkanı açıklamasının devamında piyasalara dair beklentilerini de kamuoyuna açıkladı ve "Resesyonu ve resesyonun ne kadar derin olabileceğin fiyatlayan piyasalarla mücadele ediyoruz. Bence piyasalarda dibi henüz görmedik" değerlendirmesinde bulundu.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Amerika Merkez Bankası 1-2 Kasım tarihlerinde Kasım ayı faiz kararı için toplantı yapılacak. 2 Kasım 2022 Çarşamba günü 21.00'da faiz kararı açıklanacak.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç