JPMorgan hisse satışına başladı: Altın ve nakit alımı başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

JPMorgan hisse satışına başladı: Altın ve nakit alımı başladı

JP Morgan'dan son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada hisse satışı yapıldığı bildirilirken yeni hedefe yer verildi.

Ekonomi 23 Mayıs 2023 19:54 0
JPMorgan hisse satışına başladı: Altın ve nakit alımı başladı

JPMorgan'dan son dakika açıklaması: Hisse değil altın ve nakit tutun.

Dünyanın eönde gelen finans kuruluşlarından olan JPMorgan'dan son dakika açıklaması geldi. Şirketin Stratejisti Marko Kolanovic'in imzası ile yayınlanan açıklamaya baktığımızda Fed'in faiz politikası nedeniyle hisse senedi ve tahvil piyasaları arasında yaşanan kopukluk, resesyon riskinin artması ve temelsiz değerlemeler nedeniyle bankanın hisse senedi ve özel sektör tahvillerinin nakit lehine azalttığını bildirdi.

Bankanın hisse senetleri ve şirket tahvillerinin ağırlığını yüzde 1 oranında azalttı. Nakit dağılımının ise yüzde 2 oranında artırıldığına yer verildi. Bu hamle sonrası banka müşterilerine bir not gönderildi. Söz konuus notta borç tavanına ek olarak hisselerin resesyon riskleri, normalin üstünde değerlemeler ve yüksek faizler nedeniyle zayıf risk ödül oranına sahip olduğuna yer verildi.

Stratejistin banka müşterilerine yolladığı notta şu değerlendirmelere yer verildi: “Fed’in bu yıl indirim yapmasını bekleyen tahvil piyasaları ve bu olası faiz indirimlerini risk almak için olumlu olarak yorumlayan hisse senedi piyasaları ile Fed’in şahin söylemleri arasındaki ayrışma varlığını sürdürüyor. Faiz indirimleri büyük olasılıkla riskten kaçış hareketinden kaynaklanacağından bu fark büyük olasılıkla hisse senetleri pahasına kapanacak ve faizlerin yüksek kalmaya devam etmesi durumunda ise bu durum ekonomik aktivite ve şirketlerin karşılaştırmalı değerlemeleri üzerinde baskı kuracaktır”

Banka açıklamasının devamında, Çin'deki resesyon riskinin ve yavaşlayan büyüme nedeniyle enerji emtialarında değişikliğe gidileceği ve son satış dalgası ve borç tavanı tartışmaları sonrası altın alımına geçti.

Finans7.com | Ankara
Yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç