JP Morgan'dan Yatırımcılara: Emtia Fiyatları Yüzde 40 Artacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

JP Morgan'dan Yatırımcılara: Emtia Fiyatları Yüzde 40 Artacak

JP Morgan Stratejistleri bir rapor yayınladı ve emtia fiyatlarında yakın zamanda yüzde 40'lık ralli beklendiğine yer verildi.

Finans Magazin 7 Nisan 2022 16:00 0
JP Morgan'dan Yatırımcılara: Emtia Fiyatları Yüzde 40 Artacak

Dünyanın önde gelen kuruluşlarından olan JP Morgan tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada bankanın stratejistleri, önümüzdeki günlerde emtia ürünlerinde bir ralli beklendiğini söyledi.


JP Morgan Chase adlı banka ve finans holdinginin yaptığı açıklamada , son dönemlerdeki ekonomiler üzerinde oluşan enflasyon baskıları nedeniyle yatırımcıların hammadde pozisyonlarına geçiş yaptığına yer verildi. Emtia ürünlerine yatırımların artması ve önümüzdeki günlerde artma eğilimi olması nedeniyle fiyatlarda yüzde 40'lık bir artış ön görüldüğüne yer verildi.


JP Morgan Chase adlı şirketin analistleri, Nikolas Panigirtzoglou öncülüğünde toplandı ve bir rapor hazırladı. Hazırlanan rapor ile ilgili not dünya kamuoyu ile paylaşıldı. Söz konusu nota baktığımızda portföylerde bulunan emtia varlıklarının tarihi ortalamanın çok üzerinde olduğuna yer verildi. Açıklamada bu durumun, ham maddede daha da fazla fiyat artışları görülmesine neden olacağına yer verildi. Söz konusu değerlendirme bugün yayınlandı.


Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması sonrası buğdaydan petrole, kömürden doğalgaza kadar birçok emtia fiyatlarında ciddi yükselişler görüldü. Geçen ay rekor üstüne rekor kıran ürünlerde yükselişler devam ediyor. Tüm dünyada şu sıralar enflasyonun yüksek olması , Fed'in enflasyonu düşürmek için faiz arttırması bu durumun meydana çıkardığı nedenler arasında gösteriliyor.


Stratejistler yayınladıkları notta, şu andaki şartlarda enflasyonla mücadele için hedge aracı olarak kullanılan emtia ürünlerinin uzun vadede portföylerde yer alabileceğini bildirdi. Söz konusu notta , "Emtia, toplam küresel finansal varlıkların yüzde 1'inden fazlasını oluşturabilir ve böylece daha önce görülen zirve seviyelerin üzerine çıkabilir." denildi ve "Bu da emtiaların şu an bulunduğu seviyelerden yüzde 30-40 civarında daha yükselebileceği anlamına gelir" ifadeleri ile yatırımcılara bu konuda uyarılar yapıldı.


PEKİ NEDİR EMTİA?

Bu açıklama sonrası merak edilen konu emtianın ne demek olduğu konusu oldu. Kısaca tarif etmek gerekirse Emtia, ekonomide ticari faaliyetlerin konusu olan maden, tarım ürünleri veya enerji kaynakları, hayvancılık ürünleri vb. malların bütününe verilen genel isimdir. Yani petrol, altın, gümüş, buğday, arpa, enerji kaynakları, kömür, platin ve diğer tüm ticari faaliyet söz konusu olan maddeler emtia olarak adlandırılır.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç