JP Morgan'dan Flaş Borsa Tahmini: Hisse Uzmanı Ralli Devam Edecek Dedi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

JP Morgan'dan Flaş Borsa Tahmini: Hisse Uzmanı Ralli Devam Edecek Dedi

SP Morgan'dan borsa hakkında dikkat çeken bir açıklama geldi. Hisse senetleri uzmanı, rallinin devam edeceğini söyledi.

Borsa 2 Ağu 2022 13:22 0
JP Morgan'dan Flaş Borsa Tahmini: Hisse Uzmanı Ralli Devam Edecek Dedi

Borsada ralli beklentisi arttı.

Dünyanın en byük bankalarından biri olan JP Morgan'ın son dakika açıklaması, borsada rallinin önümüzdeki dönemde devam edeceğini gösteriyor. Edinilen bilgilere göre JP Morgan hisse senetleri uzmanı Marko Kolanovic, dikkat çeken tahminler yayınladı.

Söz konusu tahminlere baktığımızda yılın başındna şimdiye kadar hisse senedi değerlemelerindeki düşüşün, 1990 'lı yılların başından bu yana yaşanan diğer resesyon dönemlerinin ortalama geri çekilmesini çoktan aştığını söyledi. Söz konusu değerlendirmede yaz aylarında hisse senetlerinde ciddi bir toparlanma beklendiği bildirilirken şirket karlarının düşmesinde bile rallinin devam edeceğine yer verildi. 

Wall Street analistlerinin birçoğu, bu sene şirket karları için karamsar bir tablo çizerken yaz aylarında yaşanan toparlanmayı başarı olarak bitelendirdi. Kolanovic açıklamasında yatırımcıların hisse senetlerini, ekonominin çökmesi pahasına da olsa çok daha korkunç bir seviyede fiyatlandırdığını söyledi. Kolanovic'in imzası ile yayımlanan notta , resesyona rağmen Amerika Birleşik Devletleri'nde hisse senedi değerlemelerinin ortalama bir resesyon standardına göre bile olumlu bir seviyede fiyatlandığını söyledi.

Kolanovic açıklamasının devamında, fiyat kazanç oranına bakarak gelecek on iki ayda hisse senetlerlinin değerlemelerinin son 30 senelik dönemde gerçekleşen resesyon dönemlerindeki ortalama geri çekilmeyi çoktan aşmış olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili açıklamada, "İkinci çeyrek karlılıklarını açıklayan S&P 500 şirketlerinin yüzde 73’ü, Wall Street analistlerinin belirlediği kar beklentilerini aşmış durumda." denildi.

Finans7.com  | Ankara

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç