JP Morgan, Türkiye İçin Yıl Sonu PPK Faiz Beklentisini Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

JP Morgan, Türkiye İçin Yıl Sonu PPK Faiz Beklentisini Açıkladı

JP Morgan tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve Türkiye için faiz ön görüsüne yer verildi. İşte sene sonu faiz beklentisi.

Finans Magazin 15 Nisan 2022 18:27 0
JP Morgan, Türkiye İçin Yıl Sonu PPK Faiz Beklentisini Açıkladı

Türkiye için faiz açıklaması: JP Morgan tarafından yapılan son dakika açıklamasında Türkiye'nin sene sonuna kadar faizi değiştirmeyeceği öngörüldü.


Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası dün bire açıklama yaptı. Piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıklayan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası , faizleri yüzde 15 seviyesinde sabit tuttuğunu kamuoyu ile paylaştı. Bu açıklamayı bekleyen piyasalarda bir hareketlilik görülmedi. Dolar kuru yatay seyrine devam etti. Ancak dolar kurunda bugünden itibaren yükseliş başladı. Dün 14.60 TL seviyesinde olan dolar kuru, bugün yükselişe geçti ve şu sıralar 14,66 TL seviyesinden işlem görmeye başladı.


PPK'nın faiz kararını açıklamasının ardından JP Morgan da bir tahmin yayımladı. Türkiye ile ilgili yayımlanan tahmine baktığımızda yıl sonu faizin ne kadar olacağı ön görüsüne yer verildiği görüldü. JP Morgan'a göre yıl sonunda faizin değişmeyeceği , önümüzdeki aylarda yapılacak PPK toplantılarından da faiz artırım ya da indirim kararları çıkmasının beklenmediğinin altı çizildi.


Para Politikası Kurulu toplantısından sonra yayımlanan metinde tek büyük ekleme, tek büyük değişikliğin uzun vadeli kredilerin desteklenmesi için daha güçlü makro ihtiyati tedbirlere ihtiyaç duyulduğu ifadesi oldu. Bu maddeye vurgu yapan JP Morgan analistleri, bunun uzun vadeli yatırımlar için bazı hedefli teşviklerin sağlanacağının işaret ettiğini söyledi ve "Ancak bunun makro görünümde anlamlı bir değişikliğe yol açması muhtemel değil" ifadeleri kullanıldı.


SEÇİMLER BELİRSİZLİK YARATIYOR

Gelecek sene Haziran ayında yapılacak seçimlerin uzun vadeli para politikası görünümü üzerinde bir belirsizlik oluşturduğunu söyleyerek açıklamasına devam eden JP Morgan analistleri, büyümede keskin bir yavaşlama olması durumunda faizlerin daha da düşürülmesi için siyasi bir baskının olacağını söyledi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç